Haberler

Gübretaş'tan İha'ya Ödül

Gübretaş'ın, 'Bu Toprağın Renkleri' Basın Fotoğraf Yarışması'nda İhlas Haber Ajansı foto muhabiri Cevdet Tekşen 3.'lük ödülünü kazandı.

Gübretaş'ın, 'Bu Toprağın Renkleri' Basın Fotoğraf Yarışması'nda İhlas Haber Ajansı foto muhabiri Cevdet Tekşen 3.'lük ödülünü kazandı.

Gübretaş'ın düzenlediği 'Bu Toprağın Renkleri' Basın Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren fotoğrafçılar, yapılan Jüri Değerlendirme Toplantısı sonucunda belli oldu.

Tarımda kadın temasıyla yarışan fotoğraflar, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü vesilesiyle kadın çiftçilere armağan edildi.

Bu yıl 7 kategoride toplam 13 bin TL'lik para ödülünün verileceği 'Bu Toprağın Renkleri' adlı Basın Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. Yarışmaya Türkiye genelindeki gazete, dergi ve TV'lerdeki yerel ve ulusal medya mensupları yoğun ilgi gösterdi.

47 farklı ilden 236 eserin katıldığı etkinlikte, bu yıl "Tarımda Kadın" temalı fotoğraflar yarıştı. Yarışma jürisinin yaptığı değerlendirme sonucunda 1.'lik ödülünü Mersin'den Anadolu Ajansı muhabiri Anıl Bağrık kazanırken, 2.'lik ödülüne Muğla'daki Yakamoz gazetesinden Volkan Yıldız, 3.'lük ödülüne ise İhlas Haber Ajansı foto muhabiri Melih Cevdet Tekşen'in fotoğrafları layık görüldü. Kadın foto muhabirleri teşvik için verilen Jüri Özel Ödülü'nün sahibi İstanbul'dan Zeynep Seda Çakır olurken, yarışmadaki Mansiyon ödüllerini Gümüşhane'den TRT muhabiri Hüseyin Özgün, İstanbul'dan Milliyet Gazetesi foto muhabiri Ozan Güzelce ve Ankara'dan Bereket TV muhabiri Hakan Öztürk kazandı.

Basın fotoğrafçılığının tecrübeli isimlerinden de bulunduğu Bu Toprağın Renkleri adlı fotoğraf yarışmasının jürisinde Coşkun Aral, Rıza Özel, Nihal Gündüz, Galip Ataman, Mehmet Demirci, Selahattin Sevi, Halit Ömer Camcı ve Ferhat Şenel yer alıyordu.

Haziran başında düzenlenecek ödül töreninin ardından, yarışmaya katılan eserlerden seçilen en güzel karelerin buluşturulduğu bir fotoğraf sergisinin bu yıl da Türkiye'nin farklı illerinde sergilenmesi planlanıyor.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Gübretaş Genel Müdürü Osman Balta, öncelikle yarışmaya başvuran yerel ve ulusal medyadaki tüm katılımcılara ile jüri üyelerine teşekkür ederken, tarım sektöründe kadın emeğinin önemli bir yeri olduğu düşüncesiyle bu sene yarışmada 'Tarımda Kadın' temasını seçtiklerini belirtti.

Osman Balta, "Bu Toprağın Renkleri Basın Fotoğraf Yarışması, yine güzel bir ilgi gördü. Hem başvuru yapan, hem de ödül kazanan fotoğrafçıların dağılımına bakınca yarışmada Anadolu'nun dört bir yanından tarımla ilgili güzel renklerin bir araya geldiğini görmek bizi mutlu ediyor. Tüm medya mensuplarının tarım konusuna ilgisini artırmayı ve tarımla ilgili görsel arşivi zenginleştirmeyi amaçlayan yarışmamız, yaz aylarından itibaren farklı illere taşıdığımız fotoğraf sergileriyle de Anadolu insanıyla da buluşacak" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İhlas Haber Ajansı Gübretaş İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title