Haberler

Gübre Desteği Ödemeleri Cuma Günü Başlıyor

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, çiftçilere 28 Mart Cuma günü gübre desteği ödemelerine başlayacaklarını, bu kapsamda 352 milyon YTL ödeme yapılacağını bildirdi.

TBMM Genel Kurulunda, 11 Ekim 2004 tarihinden önce gerekli izinler alınmadan tarım dışı kullanıma açılan arazilerin, istenilen amaçla kullanımına imkan sağlayan kanun teklifi kabul edildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, kanun teklifi üzerinde milletvekillerinin sorularını cevaplandırırken, Türkiye'nin gübrede dışa bağımlı olduğunu belirterek, ''Gübre talebi fazla ama gübre arzı sınırlı. Bunun için de fiyatı artmakta. Türkiye, gübre tüketiminde tamamen ithalata dayalı olduğundan fiyat artışlarından etkilenmektedir'' diye konuştu.

Çiftçiler üzerindeki gübre yükünün hafifletilmesi için gübre desteği yapıldığını belirten Eker, 28 Mart Cuma günü gübre desteği ödemelerine başlayacaklarını, bu kapsamda 352 milyon YTL ödeme yapılacağını kaydetti.

Kabul edilen Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ile Mera Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanuna göre, söz konusu tarihten önce, gerekli izinler alınmadan tarım dışı amaçla kullanıma açılan arazilere, ''Tarımsal bütünlüğü bozmaması'' halinde, ''İstenilen amaç'' ile kullanımına izin verilecek.

Tarım arazileri üzerinde, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) talebi üzerine, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımıyla ilgili yatırımlar ile jeotermal kaynaklı teknolojik sera yatırımları için yer tahsisi yapılabilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title