Haberler

Guatemalalı Turiste Tecavüz İddiası

Kurban Bayramı'nın Birinci Gününde Tecavüze Uğradığını Öne Sürerek Polis Ekiplerine Şikayette Bulunan Guatemalalı Turist A.ı.b. Tercüman Aracılığıyla, Tecavüz Olayına Karışan 2 Kişiyi Tanıdığı Yönünde Çıkan Haberleri Yalanladı.

Kurban Bayramı'nın birinci gününde tecavüze uğradığını öne sürerek polis ekiplerine şikayette bulunan Guatemalalı turist A.I.B. tercüman aracılığıyla, tecavüz olayına karışan 2 kişiyi tanıdığı yönünde çıkan haberleri yalanladı.

Kurban Bayramı'nın birinci gününde tecavüz edidiğini öne sürerek polise şikayette bulunan Guatemalalı genç turist A.I.B tercümanı aracılığıyla basında çıkan haberleri yalandı. Kendisine tecavüz eden 2 şahsı tanıdığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Amerika'da yüksek lisans yapan Guatemalalı A. I.B.(22) tercümanı O. S. aracılığıyla basın mensuplarına açıklamada yaptı. Tercümanı O. S., A.I.B'nin İnternette tanıştığı bir arkadaşı aracılığıyla Türkiye'ye geldiğini, olaydan bir gün önce arkadaşıyla bir süre gezdikten sonra kaldığı otele döndüğünü belirtti. Turistin tercümanı O. S., kadının başından geçenleri şöyle anlattı:

"Anna I.B., 31 Aralık günü, gündüz vakti 09.00-10.00 saatlerinde otelden ayrılmış. Taksim'de biraz gezdikten sonra sahili, boğazı sormuş. Çevredekiler Haliç tarafını göstermiş. Unkapanı Köprüsü'nden devam ettikten sonra Saraçhane'deki su kemerlerine kadar giderken peşine 2 kişi takılmış. Sözle taciz etmişler. Daha sonra onlardan kaçmak için bir kafeye girmiş. Bu kişiler kafede kızı rahatsız etmeye devam etmiş. Onlardan kaçmak için kafeden çıkıp ilerlemiş. Takip eden kişiler koluna girerek duvar dibinde bir boşlukta tecavüz etmişler. Kıza ilk tecavüz eden şahıs, telefonla arayarak arkadaşlarını çağırmış. Telefondan yaklaşık 6 dakika sonra 8 kişi daha gelmiş. Ölümle tehdit etmişler. Darp etmişler. Yaklaşık 8 kişi olduklarını tahmin ettiği kişiler sırayla tecavüz etmişler. 3 saat boyunca bu kabus sürmüş. Daha sonra cüzdanını almışlar. Tecavüz sonrasında kızı taşla vurmaya çalışmışlar, bu esnada başka biri karşı çıkmış. Bunun üzerine tartışırlarken bu boşluktan yararlanıp kaçmaya başlamış. Kaçarken yoldan geçen vatandaşlar yardım etmiş. Daha sonra karakola gitmişler. Polisle birlikte sokak sokak eşkale uyan şahısları arama çalışması yapmışlar".

Basında yer alan haberlerin doğru olmadığını söyleyen genç kadının tercümanı O.S., "Şu an kendisi çok üzgün. Yaşadıklarının şokunu atlamadı. Bugün morali biraz iyiydi ancak gazetelerde çıkan yalan haberler kendisini çok üzdü. Sürekli ağlıyor" dedi.

İnternette tanıştığı arkadaşı aracılığıyla Türkiye'ye gelen turistin, olaydan bir gün önce arkadaşıyla görüştüğü, beraberce gezdiği ve otele döndüğü sırada arkadaşının genç kadına 'Taksim civarında gezebilirsin ancak fazla uzaklaşma' dediği öğrenildi.

Kaldığı otelden çantalarını alarak kafasındaki siyah bere ile kendisini gizlemeye çalışan turist kız, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakarak otelden ayrıldı.

(RC-ED-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title