Haberler

Guantanamo'da Tutulan Murat Kurnaz Almanya'da

Abd'nin Küba'daki Guantanamo Üssünde Terör Zanlısı Olduğu Gerekçesiyle 4 Yıldır Tutulan Murat Kurnaz Önceki Akşam Ailesinin Yaşadığı Almanya’ya Getirildi.

ABD`nin Küba`daki Guantanamo üssünde terör zanlısı olduğu gerekçesiyle 4 yıldır tutulan Murat Kurnaz önceki akşam ailesinin yaşadığı Almanya’ya getirildi.

Murat Kurnaz, ABD’nin Almanya’daki Ramstein Üssü’ne getirildikten sonra annesi Rabiye, babası Metin ve avukatı Docke ile dün sabaha karşı Bremen’deki evine geldi. Annesi, babası ve kardeşleri, üzerine bir battaniye örterek Murat’ı gizledi. 18 yaşındaki kardeşi Ali ve avukat Docke ceketleri ve ellerini kaldırıp perdeleme yaparak görüntü alınmasını engellediler. Evin kepenklerini indiren ve kimseye kapıyı açmayan aile, telefonlara da çıkmadı.

Daha sonra, ABD’li meslektaşı Prof.Baher Azmy ve Uluslararası Af Örgütü Amnesty International temsilcilerinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyen Murat Kurnaz’ın avukatı Bernhard Docke, ¨Murat, insan haklarının ayaklar altına alındığı Guantanamo’da cehennemi yaşadı. Elleri ve gözleri bağlı, uçağın zeminine zincirlenerek getirildi¨ dedi.

’CEHENNEMDEN ÇIKTI’

Docke, Murat Kurnaz’ın işkence ve baskı altında geçirdiği yılların etkisinde olduğunu ve henüz kamuoyuna çıkacak psikolojide olmadığını belirterek, ¨Murat cehennemi, korkunç işkenceleri yaşadı. Ama şimdi ailesinin yanında. İşkencehaneden çıkıp tekrar özgürlüğe kavuşması sevindirici ancak özgürlüğüne alışması biraz vakit alacak¨ diye konuştu. Docke, Murat Kurnaz’ın, askeri bir uçakla, elleri ve ayakları bağlı, gözleri bantlı şekilde uçağın zeminine zincirlenerek getirildiğini söyledi.

Avukat, Kurnaz’ın masum olduğunun anlaşılmasına rağmen bu kadar uzun bir süre Guantanamo’da tutulmasından ötürü eski Gerhard Schröder hükümetini suçladı. Ancak Federal Hükümetin sözcüsü Thomas Steg dün bir açıklama yaparak, ne şimdiki, ne de eski hükümetin Murat Kurnaz davasıyla ilgili bir ihmalinin olmadığını söyledi. Adapazarlı bir ailenin oğlu olan Murat Kurnaz, 2001 yılında Afganistan’da Taliban militanı olduğu şüphesiyle tutuklanıp ABD’nin Guantanamo’daki Üssü’ne götürülmüştü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title