Haberler

"Guam Türkiye" Franchise Türkiye 2011 Fuarındaydı

Güncelleme:

Franchising Türkiye '11 Fuarı 14-17 Nisan Tarihleri Arasında Fulya Fuar ve Kongre Merkezi'nde Gerçekleştirildi

Bu yıl HDI Sigorta sponsorluğunda gerçekleştirilen FranchiseTürkiye 2011 Fuarı, HDI Sigorta Genel Müdürü Enis Talaşman'ın bizzat yaptığı açılışla 14-17 Nisan 2011 tarihleri arasında Fulya Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Her geçen gün önemi artan Franchise sektörü ile kendi işini kurmak isteyen girişimcileri, başarılı markaların diğer ülkelerden gelen masterfranchise tekliflerine kadar herkesi bir araya getiren Franchise Türkiye 2011 fuarı, bu sene sigortacılığa franchise modeli bir disiplin sunan HDI Sigorta sponsorluğunda düzenlendi. 14 Nisan Perşembe günü HDI Sigorta Genel Müdürü Enis Talaşman'ın açılışını yaptığı fuara, ilk gün ziyaretçilerin yoğun ilgisi vardı.

HDI Sigorta Genel Müdürü Enis Talaşman açılış konuşmasında; "Türkiye'nin, dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri olduğunu belirterek bunun temelinin genç, dinamik nüfus olduğunu söyledi. Talaşman konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Türkiye, dünyanın en hızlı ve heyecan verici bir şekilde büyüyen ülkelerinden birisi. Bu büyümenin temeline baktığımız zaman, Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusunu görmekteyiz. GSMH'daki hızlı büyüme ile gelecekte de dünyanın en büyük ülkelerinden birisi olmaya aday olduğunu görüyoruz. Ülkemize yabancı yatırımcıların ilgisi büyük, Türk firmaları da markalaşma sürecini hızla tamamlıyorlar. Böyle bir ortamda, değişen ve gelişen genç nüfusa istihdam olanağı yaratmanın çok önemli olduğu bir gerçek. Genç nüfusun kurum kültürüyle ülkemize kazandırılmasını gerektiğini düşünüyoruz. Bu fuar da bu nedenle büyük önem taşıyor. Genç ve nitelikli insan kaynaklarımızın kurum kültürü içerisinde gelişebileceği ve risksiz yatırım yapabileceği firmalarla bir araya gelmesi Türkiye için büyük önem taşıyor. Fuarda ulusal markalar ve ulusal marka olmaya aday yeni genç markalarımız var. Diliyorum ki bu fuar yeni, genç markalarımızın gerçekten ulusal ve uluslararası bir marka olmalarını sağlar. Diğer taraftan da belki bu fuar kanalıyla yeni işleriyle tanışacak yeni girişimcilerimize de gelecekte parlak ve başarılı bir iş adamı olmanın yolunu açar. Fuarın başarılı olmasını diliyorum. Önümüzdeki sene bu fuarda, bu sene yatırım yapmış girişimcilerin başarılarını dinlemeyi ve yeniden birlikte olmayı diliyorum" dedi.

GUAM Türkiye olarak fuara ilk kez katılan Fil Kozmetik müşteri memnuniyetinden dolayı fuardaki yerinden oldukça memnundu. Firma yetkilisi Mine Kanat yaptığı açıklamada; "Yıllarca Türkiye de kozmetik sektöründe var olan ve kendi adına marka olan ürünlerden kullandım ta ki yurt dışına gidip de bir kliniğe cilt bakımı yaptırmak isteyinceye kadar. Yapılan cilt analizinde yüz ovalimin elastikini kaybetmeye başladığını ve derimde incelme söz konusu olduğunu kullandığım cilt bakımı ürünlerinin bunu yapabileceği söylendi. Bende ülkemde kaliteli ürün kullandığımı söyledim, fakat bunları kullanmamamı eğer kabul edersem kendilerinin önerdiği Guam'ı kullandığımda cilt yapımın yapılandırılacağını ve yeniden kazandırılacağını söylediler. Kafamda bir anda gelgitler yaşadım. Yıllarca ürün alırken reyonda satış personelinin önerisine göre ürün kullanmıştım. Araştırma yapmadan onların önerisini dikkate alarak böyle bir durumla karşı karşıya kaldığımı düşündüm ama bir yandan da denemek istemiştim. Şimdi ne kadar doğru karar verdiğimi, 10 yıl sonra Guam'ı Türkiye ye getirerek Türk insanlarına tanıtmak istemem bu nedenledir. İki yıldır Guam'dan alınan müşteri memnuniyeti bunun bir kanıtı oldu. Şimdi franchising vermeye yöneldim. Hedefimizde Otellerin Spa merkezleri ve Avm ler yer almakta" dedi.

İtalyan Guam Ürünlerinin Türkiye Distribütörü Fil Kozmetik iki yıldır Türkiye'de ürünlerin pazarlamasını sağlıyor. Sağlık turizminin Türkiye'de hızla gelişmesi otellerdeki SPA hizmetine ilginin oldukça artmasına neden oldu. GUAM ürünleri ile Oteller ve Şehir Mağazacılığında sunulan Franchising hizmetinin amacı , Boutique mağaza anlayışı ile ürünün sunularak otellerde ve şehir mağazacılığında hizmet kalitesini yükseltmek.

Selulite karşı 1 numara olan ve halen dünya kadınları tarafından kullanılan Guam ürünü, bugüne kadar Türkiye'deki tüm Spa merkezleri ve otellerde kullanılmak üzere pazarlanıyordu. Yoğun ilginin artması nedeniyle böyle bir karar aldıklarını açıklayan firma yetkilisi Mine Kanat, "bundan böyle tüm Türkiye genelinde mağazalarımızı açarak GUAM'ın Türk kadını tarafından da kullanılmasını sağlayarak pazardaki payımız genişletmeyi amaçlıyoruz. Dünya kadınları GUAM'ı kullanıyor. Ürünün başarısındaki sır; Selulite yardımcı olması ile bilinen "Denizi Yosunu". Cilt ve vücut bakımı ürünlerinin natürellik belgesine sahip GUAM ürünleri ile Türkiye'deki bayanların güzelliklerine katkıda bulunması nedeniyle Franchising hizmeti ile onlara daha yakın olmayı amaçlıyoruz" dedi.

Katılımcılarının, yüzde 90 üzerindeki memnuniyeti ve ziyaretçi portfoyünün üst düzey olduğu Franchise Türkiye 2011 Fuarı, Beşiktaş Selenium Plaza'da yer alan Fulya Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title