Haberler

Gtso Başkanı Çakırmelikoğlu Açıklaması

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun'un fındığın başkenti olmasının yanı sıra çayda da Türkiye'nin önemli üretim merkezlerinden biri haline gelmeye başladığını belirtti.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun'un fındığın başkenti olmasının yanı sıra çayda da Türkiye'nin önemli üretim merkezlerinden biri haline gelmeye başladığını belirtti.

Çakırmelikoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bölgede özellikle çay üretiminin Eynesil, Çanakçı, Görele ve Güce ilçelerinde yoğunlaştığını ve yılda 30 bin ton ürün alındığını ifade etti.

Giresun'da üretilen çayların, diğer bölgelerde yetişenlere göre kalite ve aromatik özellikler bakımından ön plana çıktığını savunan Çakırmelikoğlu, mutlaka yörede yetişen çayın tescil edilerek marka değerinin korunması gerektiğini bildirdi.

Çakırmelikoğlu, Giresun'un çay üretiminde Türkiye'nin en önemli merkezlerinden biri haline gelmeye başladığını belirterek, " Giresun'un iklimsel ve coğrafi şartları fındığımızı özel kılıyor. Fındık kadar yörede yetişen çay da bundan nasibi almakta. Bizim çayımız, diğer bölgelerde yetişen ürünlere göre daha kaliteli ve özel. Farklı aromatik tat ve özellikleri bakımından çayımız diğer bölgelere oranla ön plana çıkmaktadır. Giresun, fındığın başkenti olma özelliğinin yanında en kaliteli çayın da üretildiği bir bölge haline dönüştürmüştür." değerlendirmesinde bulundu.

Bölgeye yapılan çay sanayi yatırımlarının da hızla geliştiğine işaret eden Çakırmelikoğlu, şunları kaydetti:

"Giresun kalite çayın önemini idrak eden sanayiciler bölgeye hızla yatırım yapmakta. Halen il genelinde 12 fabrika faaliyetine devam etmekte, bunlara her yıl yenileri eklenmektedir. Giresunlu girişimciler dışında birçok yatırımcı tarafından bölgemizde hayata geçirilen üretim tesisleri çayımızın ne kadar değerli olduğunu ortaya koymaktadır. Bu doğrultuda bölgenin ekonomik ve marka değeri yüksek çayımızın başka yöre ürünleriyle karıştırılmadan Giresun sınırları içinde paketlenmesi, son dönemde tesis ve markalaşma süreçleri sonucunda daha fazla ön plana çıkan özel işletmelerle de entegreli çalışmalar yürütülmesinin faydalı olacağı kanaatindeyiz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Çanakçı Eynesil Türkiye Giresun Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title