Haberler

Gtp'den, Kürt ve Türk Aileleri Arasında Değişim Projesi

Gtp Genel Başkanı Tuna Bekleviç, Kürt ve Türk Aileler Arasında Değişimi Kapsayan "Bir Diğer Yanım" Adlı, Bir Proje Başlatacaklarını Kaydetti. Bekleviç, Proje Çerçevesinde, Batı'nın Bir Köyündeki Türk Aile ile Doğu'nun Bir Köyündeki Kürt Ailenin Karşılıklı Olarak 3 Gün Süreyle Birbirlerine Misafir Olacağını Belirtti.

Güçlü Türkiye Partisi (GTP) Genel Başkanı Tuna Bekleviç, Kürt ve Türk aileler arasında değişimi kapsayan "Bir Diğer Yanım" adlı, bir proje başlatacaklarını kaydetti. Bekleviç, proje çerçevesinde, Batı'nın bir köyündeki Türk aile ile Doğu'nun bir köyündeki Kürt ailenin karşılıklı olarak 3 gün süreyle birbirlerine misafir olacağını belirtti.

Bekleviç, yaptığı açıklamada, Kürt ve Türk aileler arasında mahalle bazlı "Bir Diğer Yanım" adlı bir değişim projesine başlayacaklarını ifade ederek, projenin Güçlü Türkiye gönüllüleri tarafından yürütüleceğini belirtti. Muhabbet dilinin namluları susturacağını söyleyen Bekleviç, "Türkiye'nin her iki yanında çok ciddi tabular bulunuyor. Bizim siyasi sorumluluğumuz kültürel ve sosyal yakınlaşmayı sağlamaktır" diye konuştu.

Bekleviç, proje kapsamında Batı'nın bir köyündeki Türk ailenin, Doğu'nun bir köyündeki Kürt aileye 3 gün için misafir olacağını dile getirerek, aynı ziyaretlerin eş zamanlı olarak Batı'daki köylerde de gerçekleştirileceğini kaydetti. Projenin, ilk etapta 100 köy ve 100 aile ile başlayacağını aktaran Bekleviç, "Daha sonra uluslararası boyutta Ermeni, Rum, Türkiye dışındaki Kürt ve Türk aileler arasında uygulanacak" dedi. (ANKA)

(DG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title