Haberler

Gto Başkanı Aslan: "Hükümet Piyasaları Canlandıracak Tedbirler Almalı"

Gaziantep Ticaret Odası (Gto) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, ABD'den Başlayan Küresel Krizin Avrupa Birliği ve Dünya Ekonomilerini Etkilediğini Belirterek, "Hükümetin Gelişmeler Çerçevesinde Acil Ekonomik Tedbirlerle Piyasayı Canlandırması Gerekiyor" Dedi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, ABD'den başlayan küresel krizin Avrupa Birliği ve dünya ekonomilerini etkilediğini belirterek, "Hükümetin gelişmeler çerçevesinde acil ekonomik tedbirlerle piyasayı canlandırması gerekiyor" dedi.

GTO'nun Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, meclis üyelerinin yanı sıra Meslek Komite Başkan ve üyeleri ile Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı'nın katılımıyla gerçekleştirildi. GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Türkiye'nin çevresindeki gelişmeleri dikkate alarak önemli konuları tekrar gündemine alması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin gündelik gelişme ve akışları bir yana bırakarak global gelişmelere karşı gerekli önemleri alması gerektiğini vurgulayan Aslan, "Global piyasalarda konut kriziyle başlayan sarsıntı küresel ekonomik büyümeyi sekteye uğrattı. Amacımız ekonomiyi Türkiye'de birinci gündem maddesi haline getirmek. Ekonomi dışındaki her konu daha çok gündemi işgal ediyor. Bunu araştırma konusu yapmayı bile düşünüyoruz. Kamuoyunun gündeminde mutlaka ekonomi olmalıdır. Şu anda piyasalarda ve birçok sektörde sıkıntılar devam ediyor. Dış konjonktürde yaşanan Avrupa Birliği ve dünya piyasalarını daha çok etkilemeye başladı" dedi.

Aslan, ABD'den tüm dünyaya yayılan ekonomik krize de dikkat çekerek, küresel boyutta bir kriz yaşandığını ve küresel türbülansın 2 yıldır tüm dünyada sürdüğünü ifade ederek, "MF tarafından yayımlanan rapora göre, ABD ekonomisinde ciddi bir resesyon beklentisi var. 2 yıla yakın bir süredir devam eden küresel türbülansla birlikte hükümetten iç piyasayı canlandırıcı tedbirleri almasını bekliyoruz. IMF'den ekonomiye yönelik gelen mesajlar umut verici gözükmemekte. IMF, 2007 yılında ABD ekonomisinin yüzde 2,2 büyüdüğünü, 2008 yılında ise ancak yüzde 0,5 büyüyebileceğini, 2009 yılında da yüzde 0,6 büyüyeceğini öngörmekte. Hükümet ABD ekonomisindeki gelişmelerin etkilerinin ekonomiyi daha az etkilemesi için gerekli tedbirleri almalı ve buna karşı hazırlık yapmalı. Muhtemel dalgalanmalara karşı ekonomiyi koruyucu tedbirlere odaklanılması gerekiyor" diye konuştu.

Vali Kamçı da, kentte yürütülen çalışmalarla ilgili olarak meclis ve meslek komite üyelerini bilgilendirdi. Kamçı, Gaziantep'in Türkiye'nin en çok göç alan kenti olduğunu, nüfus artışına paralel olarak sorunların her geçen gün arttığını ve sorunları çözmeye çalıştıklarını ifade etti. Gaziantep Valiliği olarak Özel İdare kanalıyla eğitime büyük katkı sağladıklarını söyleyen Vali Kamçı, eğitim, güvenlik, sağlık, MOBESE sistemi, turizm, kültür alanında yapılan çalışmalarla ilgili görüşlerini meclis üyeleriyle paylaştı.

Vali Kamçı ayrıca, toplantı sonunda TOBB tarafından oda ve borsalar arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla düzenlenen Halı Saha Futbol Turnuvası'nda yarı finale yükselen GTO Halı Saha Futbol Takımı'nı kutlayarak birlikte fotoğraf çektirdi.

(SMR-CC-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title