Haberler

Gtb ve İtb Arasında İş Birliği Protokolü

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve İzmir Ticaret Borsası (İTB) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve İzmir Ticaret Borsası (İTB) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

GTB binasında gerçekleşen imza töreninde konuşan İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, iki borsanın geleceğini konuşmak, Türkiye'nin 2023 hedeflerine el birliğiyle ulaşmak için tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi yine yan yana olduğunu belirtti.

Tarımın büyük bir hızla geliştiğini ve dönüştüğünü dile getiren Kestelli, "Dönem tarım 4.0, yani akıllı tarım dönemi. Bilgisayar destekli kontrol sistemleri, yazılım ve donanım araçları, dijital sensörlerle donatılmış makineler, birbirleriyle iletişim halindeki nesneler, tarımı bambaşka bir boyuta taşıyor. Hem sosyal hem ekonomik açıdan çok ciddi sonuçlar doğuracak olan, emeğin azaldığı, verimin ve gelirin yükseldiği yeni bir devir başlıyor. İTB olarak bu dönüşümü doğru okumak ve ülkemiz için bir fırsata çevirmek adına büyük gayret sarf ediyoruz." diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin desteği İTB, İzmir Ticaret Odası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın ortak çalışmasıyla ilk etapta Seracılık Organize Sanayi Bölgesi kurulması için harekete geçtiklerini anlatan Kestelli, bunun ardından besi hayvancılığı organize sanayi bölgesi kurmayı hedeflediklerini ifade etti.

Besi hayvancılığı konusunda Gaziantep'teki Oğuzeli Organize Sanayi Bölgesi'ni örnek aldıklarını kaydeden Kestelli, şöyle konuştu:

"1891'de kurulan İzmir Ticaret Borsası ve 1958'de kurulup bu sene 60'ıncı kuruluş yıl dönümünü kutlayan GTB'nin sorumlulukları elbetteki sadece tarımla veya ticaretle sınırlı değil. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği çatısı altında faaliyet gösteren bizler, aynı zamanda ülkemizin en geniş sivil toplum örgütünün birer parçasıyız."

"Antep fıstığı lisanlı deposu mart ayında açılıyor"

GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, son 20 yılda yapılacak işleri 4,5 yıla sığdırmaya çalıştıklarını vurguladı.

Gaziantep'in stratejik öneme sahip olduğunu söyleyen Tiryakioğlu, bunu gözeterek çalışmalar yürüttüklerine işaret etti.

Hollanda'nın 10 milyar dolar tarım geliri olduğuna değinen Tiryakioğlu, "Ama tarım ihracatı 100 milyar dolar. Bizim stratejik konumumuz Hollanda'nın 10 katından daha değerli. Bu potansiyeli harekete geçirmemiz lazım." dedi.

Tiryakioğlu, GTB olarak lisanslı depoculukla ilgili somut adımlar attıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Lisanslı depoculukta kefalet sigortası sistemini ortaya çıkardık. Bu aslında milyar dolarların ticarete girmesi anlamına geliyor. Yurt dışından bir nebze para transferi yapmış olduk. 10 bin ton kapasiteye sahip GTB Antep Fıstığı Lisanslı Deposu'nu Mart ayında, GTB Et Borsası ve Et Halini ise gelecek yılın ortalarında açacağız."

Toplantıda GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram GTB'nin faaliyetleri hakkında, İTB Genel Sekreteri Elçin Güdücü ise İTB'nin faaliyetleri hakkında sunum yaptı.

Konuşmalar ve sunumların ardından iki borsa arasında iş birliği protokolü Kestelli ve GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı tarafından imzalandı.

Protokol kapsamında GTB, İTB'nin tarım ve gıda ürünleri ticaretinin geliştirilmesi amacıyla oluşturduğu elektronik alım satım platformu E-Commodity Bazaar Emtia Alım - Satım Portalı'na dahil olurken, İTB'de GTB'nin oluşturduğu GTBBazaar e-ticaret portalına katıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Gaziantep Ticaret Borsası İzmir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Define faciası! İznik define olayı ne? Define ararken kaç kişi hayatını kaybetti? Lille - Aston Villa maçı hangi kanalda, saat kaçta? Lille - Aston Villa maçı CANLI İZLE! Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title