Haberler

Gsyh 650 Milyar Kişi Başı Gelir 9 Bin Dolara Çıktı

Ekren, Önümüzdeki Hafta Açıklanacak 2007 Yılı Milli Gelir Verilerine İşaret Ederek, Gsyh'nin 650 Milyar Dolar, Kişi Başı Gelirin de 9 Bin Dolar Olmasını Beklediklerini Bildirdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, gelecek hafta açıklanacak 2007 yılı milli gelir verilerine işaret ederek, GSYH'nin 650 milyar dolar, kişi başı gelirin de 9 bin dolar olmasını beklediklerini bildirdi.

Ekren, Rekabet Kurumu'nun düzenlediği "Makroekonomik Hedeflere Ulaşmada Rekabet Politikası ve Uygulamalarının Rolü" toplantısında yaptığı konuşmada, gelecek hafta 2007 yılı milli gelir verilerinin açıklanacağına işaret etti. GSYH'nin yaklaşık 650 milyar dolar, kişi başı gelirin de 9 bin dolar olmasını beklediklerini belirten Ekren, 2013 yılı hedefi olan kişi başı 10 bin dolar hedefinin de yenilenmesinin gerekeceğini ifade etti.

-REKABET KURUMU'NDA RESEN İNCELEME DÖNEMİ-

Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı ise bugüne kadar şikayet üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran kurumun, bundan sonra resen incelemelere ağırlık vereceğini söyledi. Kaldırımcı, "Şimdiye kadar olduğu gibi şikayetlere göre şekillendirilen bir yaklaşım yerine sektörlerin kontrol edildiği, proaktif bir yaklaşım ile çalışacağız. Önümüzdeki dönemde resen başlatılacak incelemelerin, uygulamalarımızın içinde önemli bir yer tutacağını düşünüyorum" diye konuştu. (ANKA)

(YLD/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title