Haberler

GSK patentli HIV ilacının üretimine başladı

Güncelleme:

GSK Türkiye, nisan ayında yerel üretim ruhsatını aldığı patentli inovatif HIV ilacının üretimine başladı.

GSK Türkiye, nisan ayında yerel üretim ruhsatını aldığı patentli inovatif HIV ilacının üretimine başladı.

GSK Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, şirket, Türkiye'nin önde gelen ilaç şirketlerinden Abdi İbrahim ile üretim alanında iş birliği yaparak, HIV tedavisinde kullanılan patentli inovatif ilacının üretimine planlanan tarihten önce başladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GSK Türkiye Ülke Medikal Direktörü Dr. Diyar Akkaynak, GSK olarak, dünyada ilk onaylanan HIV tedavisini geliştirdikleri 1987 yılından bu yana, hem çocuk hem de yetişkinlere yönelik geniş pörtföyle, HIV'le yaşayan bireylerin yanında yer almayı önemsediklerini kaydetti.

Akkaynak, "Bu yaklaşımımızın bir yansıması olarak, bu yılın nisan ayında yerel üretim ruhsatını aldığımız, patent koruması devam eden bir ürünümüzün Türkiye'de üretimine başlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Tüm bu sürece bilgi birikimi, deneyimli ekibi ve üretim altyapısıyla büyük katkı sağlayan, değerli iş ortağımız Abdi İbrahim'e teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Abdi İbrahim İş Geliştirme Direktörü Sevgi Özalp ise, "GSK ile uzun yıllara dayanan üretim hizmetleri iş birliğimizi HIV tedavisinde kullanılan bu kritik ilacı da üretmeye başlayarak sürdürüyoruz. Dünya standartlarındaki üretim tesisimiz ve yetişmiş insan gücümüz ile kritik alandaki bu ilacın hastalara erişimini sağlayacak olduğumuz için Abdi İbrahim olarak gurur duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yerel üretim oranını yüzde 62'den yüzde 74'e çıkarmayı hedefleyen GSK'nın Türkiye'de 4 yerli üretim ortaklığı ve bu alanda 30 milyon sterlin tutarında yatırımı bulunuyor. HIV tedavisinde kullanılan patentli inovatif ürünün Türkiye'de üretilmesi şirketin yerelleşme hedefi doğrultusunda önemli bir gelişme olarak dikkat çekiyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Abdi İbrahim Türkiye HIV Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title