Haberler

GSK, 2021'de Covid-19 için 1 milyar doz pandemik aşı adjuvanı üretecek

Güncelleme:

Pandemik adjuvan teknolojisinin COVID-19'a karşı önemli bir katkı sağlayabileceğini belirten GSK ayrıca, global üretim kapasitesi değerlendirilme sürecinin tamamlandığını ve üretim kapasitesini genişletme konusunda yatırım yapılması kararı alındığını da açıkladı.

GSK, birden fazla adjuvan kullanılan COVID-19 aşı adayının geliştirilmesini desteklemek için 2021 yılında 1 milyar doz pandemik aşı adjuvanı üretmeyi hedeflediğini açıkladı.

GSK, pandemik adjuvan teknolojisinin COVID-19'a karşı önemli bir katkı sağlayabileceğine inanıyor. Son grip salgınında görüldüğü gibi, GSK'nın pandemik adjuvanı, doz başına gereken aşı proteini miktarını azaltabilmekte ve bu da daha fazla aşı dozunun üretilmesine izin vererek daha çok insanın korunmasına katkıda bulunmaktadır. Ayrıca, adjuvanın bağışıklık cevabı artırabildiği ve enfeksiyonlara karşı daha güçlü ve daha uzun süreli bir bağışıklık oluşturduğu bilinmektedir.

Pandemik adjuvan teknolojisini, COVID-19 aşı adayları geliştiren ortakları için kullanılabilir hale getirme konusuna öncelik veren GSK, bugüne kadar Kuzey Amerika, Avrupa ve Çin'deki bilimsel ortaklar da dahil olmak üzere, aşı geliştirmek için birçok iş birliğine imza attı. Şirketin potansiyel ortaklarla daha fazla iş birliği geliştirme konusundaki görüşmeleri de devam ediyor.

GSK, global tedarik ağı ile ilgili gerçekleştirilen incelemenin tamamlanmasını takiben, genişletilmiş üretim kapasitesine yatırım yapılacağı kararını açıkladı. Bu hedefle; İngiltere, ABD, Kanada ve Avrupa'daki tesislerde, COVID-19 aşılarında kullanılmak üzere adjuvan üretecek.

Küresel salgının ele alınması için birden fazla aşının gerekeceğine inandıklarını ve bu kapsamda dünyanın dört bir yanındaki ortaklarıyla çalıştıklarını belirten GSK Global Aşı Bölümü Başkanı Roger Connor; "Yenilikçi pandemik adjuvan teknolojimiz, geliştirilme aşamasındaki COVID-19 aşılarının etkinliğini ve üretim hacmini artırma potansiyeline sahip. Üretim kapasitemizdeki bu önemli genişlemeyle, 2021 yılı boyunca 1 milyar doza kadar adjuvanlı aşı sağlanmasına yardımcı olabileceğiz. Böylece, daha fazla insanın korunmasına ve COVID-19 ile mücadeledeki küresel çalışmaları desteklemeye katkı sağlayabileceğiz." dedi.

GSK ayrıca, tüm dünyada adjuvan teknolojisine adil erişim imkanı sağlamayı taahhüt ediyor. Erişime öncelik veren küresel kurumlar ve hükümetlerle çalışarak adjuvanı bağışlarla birlikte dünyanın en yoksul ülkelerine dahi ulaştırmak, bu çabaların önemli bir parçası olacak.

Mevcut salgın döneminde hayata geçirilen COVID-19 aşı iş birlikleri portföyünün satışından kâr elde etmeyi hedeflemeyen GSK, söz konusu kârı, şirketi içi yatırımlar veya iş birlikleri yoluyla, koronavirüsle ilgili araştırmaları ve uzun vadeli salgın hazırlıklarını desteklemek için kullanacak.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Amerika Birleşik Devletleri Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title