Haberler

Gs Futbol-gs Sportif Birleşmesi... -Gs Spor, İştiraki Gs Sportif'le Birleşme Ön Hazırlıklarına Dair Denizbank'ın İptal Talebine İtiraz Etti

Galatasaray Spor ve Futbol İşletmeciliği Aş (Gs Futbol), İştiraki Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar Aş (Gs Sportif) ile Birleşme Ön Hazırlıklarına Dair Denizbank'ın İptal Talebine İtiraz Etti.

Galatasaray Spor ve Futbol İşletmeciliği AŞ (GS Futbol), iştiraki Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ (GS Sportif) ile birleşme ön hazırlıklarına dair Denizbank'ın iptal talebine itiraz etti.

GS Futbol AŞ'den İMKB'ye yapılan açıklamada, yatırımcılardan gelen talep doğrultusunda bazı hususlarda açıklama yapma ihtiyacı doğduğu belirtilerek, GS Futbol ile Denizbank AŞ arasında akdedilen 8 Nisan 2005, 8 Mart 2006, 5 Nisan 2006 ve 11 Nisan 2006 tarihli hisse rehin sözleşmeleri uyarınca, ana ortağı olduğu GS Sportif'in mevcut sermayesinin yüzde 33,93'ünü temsil eden toplam 690 bin 480,5 YTL nominal değerli B grubu hisseleri ve bu hisselere ait her türlü dağıtılan kar payları, nakit ödemeler ve her şekil ve nitelikteki nakit yahut gayri nakit hasılasının Denizbank lehine rehnedildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, rehin veren GS Futbol'un, 5 Nisan 2006 ve 11 Nisan 2006 tarihli hisse rehin sözleşmeleri uyarınca rehnettiği yüzde 23,90'ı temsil eden toplam 486 bin 480,5 YTL nominal değerli B grubu hissesinin merkezi kayıt kuruluşu nezdinde kaydi düzenlemelerin yapılacağını kabul ettiği belirtilerek, Denizbank'ın rehin verilen hisse senetleri üzerinde, ödemede temerrrüt,yükümlülüklerin ihlali, sahte beyanlar, geçersizlik, yasa dışılık, iflas durumu, kayyum atanması, konkordato ve benzeri düzenlemeler, tasfiye ve benzerleri, icra takibine konu olma ve aciz hali, işlerin kesintiye uğraması, el koyma ve kamulaştırma gibi durumlarda tasarruf yetkisine sahip olduğu kaydedildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Denizbank, kulüp, GS Futbol ve GS Sportif'e gönderdiği ihtarnamelerde, 5 Nisan 2006 tarihli kredi sözleşmesinin 14.2.9 maddesinde yer alan kredi alan hiç bir şekilde ve koşulda diğer şahıslarla birleşmeyecektir hükmüne istinaden haksız olarak, GS Futbol ve GS Sportıf'in başlattığı birleşme ön hazırlık çalışmalarından vazgeçilmemesinin temerrüt durumunu doğuracağını iddia etmiş ve elindeki tüm rehinli hisseleri kaydileştirmiştir. Galatasaray Futbol AŞ ve Galatasaray Sportif AŞ'nin birleştirilmesi için yürütülen ön hazırlık çalışmaları çerçevesinde ortak kontrol altındaki iki gurup şirketinin birleştirilmesi düşünüldüğünden Denizbank'a tarafımızdan gerekli itirazlar yapılmıştır.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title