Haberler

Grup Yorum 8 Kasım'da Van'da Konser Verecek

Güncelleme:

Grup Yorum, Van depreminin acılarını unutturmak için 8 Kasım'da Van'da bir konser veriyor.

'Bir ulusun türkülerini yapanlar, yasalarını yapanlardan daha güçlüdür' sloganıyla verilecek olan konserde Türkçe ve Kürtçe türküler ve şarkıların okunması bekleniyor.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, bağımsızlığın her vatanseverin ortak düşü olduğu vurgulandı. Tüm vatanseverlerin; Türk, Kürt, Arap, Ermeni, Çerkez, Laz, Alevi ve Sünni kanının bir birine karıştığı belirtilen açıklamada,"Anadolu toprakları üzerinde, her ulustan, her inançtan insan, tarihin en onurlu bağımsızlık savaşlarından birini vermiş, tüm vatanseverlerin kanı birbirine karışmıştır. Türk, Kürt, Arap, Ermeni, Çerkez, Laz, Alevi, Sünni… Bu onurlu topraklarda, vatanımız bağımsız olsun, hiçbir emperyalist güç bu ülkenin zenginliklerini sömürmesin, alınterimiz sömürülmesin, özgür-eşit-bağımsız bir Türkiye kurulsun diye düştük toprağa o günden bugüne… Ortak düşümüzü gerçeğe çevirmek için yazıldı Kızıldereler… Antiemperyalist mücadelede, bu düş için ödendi bedeller… Düşü gerçeğe çevirmenin kavgasını hala veriyoruz. Çünkü vatanımız hala işgal altında. Emperyalistler gizli-açık hala sömürüyorlar ülkemizi. Kavgayı sürdürüyoruz; vatanımızı ölesiye seviyoruz çünkü. Türkülerimiz hala o sevdaya, hala o kavgaya dair bu yüzden… Grup Yorum bizim isyanımızın sesidir. Grup Yorum kurtuluş türkümüzdür. Pir Sultan'dan Yunus'a, Ruhi Su'dan Mahsuni Şerif'e, Victor Jara'dan Mercedes Sosa 'ya yüz yıllardır yankılanan bu ses hiç susmayacak. Grup Yorum bizim ve dünya halklarının isyan sesidir. Kısaca Grup Yorum bu ülkenin ve dünya halklarının sesidir. Susmaz, susturulamaz. Bu ülkenin ezilen, direnen halklarının hepsi Grup Yorum 'un üyesidir. Bu ülkenin ve tüm insanlığın tarihi Grup Yorum 'un şarkılarının kaynağıdır. Kısaca 28 yıldır Grup Yorum söylüyor ve susmuyor" denildi.

Grup Yorum'un dinleyicileri ile buluşmak için mekân seçmediği belirtilen açıklamada, "Bazen gecekonduda, bazen grev çadırındaydılar. Bazen 1 Mayıs alanlarında, bazen konser salonlarında, açık hava tiyatrolarındaydılar. Bu defa da bir salon konseri ile buluşacaklardı dinleyicileriyle. Van'da...Evet... Grup Yorum 08 Kasım 2013 Cuma Günü Saat 18.00 'de Diren Konser Salonunda ilk defa sevenleriyle buluşuyor. Yapımcılığını Ada Yayın Dağıtım'ın üstlendiği konserin davetiyeleri Ada Yayın Dağıtım Merkezi'nden temin edilebilinir" denildi.

Van Bölge Gazetesi- Emre An

Kaynak: Temsilci / Güncel

Grup Yorum Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title