Haberler

Grup Yorum'dan Vali ve Yardımcısı Hakkında Suç Duyurusu

Bakırköy Belediyesi'ne ait halk pazarında 28 Haziran Pazar günü yapmak istedikleri 30. yıl konserinin İstanbul Valiliği tarafından 'toplumda infial uyandırır' gerekçesiyle engellendiğini ileri süren Grup Yorum üyeleri, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Yardımcısı Aziz Mercan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

"İKİ AY İÇİNDE YAPTIĞIMIZ KONSERLERDE TEK BİR OLAY ÇIKMADI"

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın C kapısı önünde toplanan Grup Yorum üyeleri, "Grup Yorum susturulamaz" yazılı pankart açarak basın açıklaması yaptı. Grup Yorum solisti İnan Altın yaptığı açıklamada, yasak kararını alan İstanbul valisi ve yardımcısı hakkında suç duyurusunda bulunmak için adliyeye geldiklerini belirtti. Altın, "Bu vali ve yardımcısının hemen, vakit kaybettirilmeden görevden alınmasını ve tutuklanmasını istiyoruz. Çünkü açık bir şekilde suç işliyorlar" dedi. Vali ve yardımcısının Grup Yorum'a karşı ideolojik yaklaşım içerisinde olduğunu ileri süren Altın, görev ve yetkilerini bu yönde kullandıklarını savundu. İki ay önce yaptıkları konser başvurusunun, yine valilik tarafından, 'toplumda infial uyandırır' gerekçesiyle yasaklandığını anlatan Altın, "Aradan iki ay geçti. İstanbul'da üç tane büyük konser yaptık. Bu üç konserimize de onbinler katıldı. Hiçbir tanesinde tek bir infial yaşanmadı. İki haftadır bir tanesi Adana'da bir tanesi İzmir'de olmak üzere toplamda yüzbinlerin katıldığı iki tane konser yaptık. Buralarda da tek bir olay yaşanmadı. Tamamen şenlik havasında geçti. Bu hafta aynısını da İstanbul'da yapmak istiyoruz. Ama bu konserimizi yine iki ay önce olduğu gibi aynı gerekçelerle yasaklamak istiyorlar" dedi.

"İNFİALİ YARATAN..."

İnfiali yaratanın konserleri olmadığını ifade eden Altın, "Konserlerimiz engelleyerek, yüzbinlerce insanın bir araya gelerek şarkılar, türküler, marşlar söyleyerek eğlenmesini engelleyerek ve konser alanına gelenlere tazyikli sularla, biber gazlarıyla, coplarla saldırıp adeta terör estirip infialı yaratan bu yönetimdir" diye konuştu. Grup açıklamanın ardından adliye binasına girerek suç duyurusu dilekçesini savcılağa sundu.

DİLEKÇEDEN...

Avukat Ebru Timtik tarafından savcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, Grup Yorum'un 2011-2014 yıllarında 4 kez Bakırköy Belediyesi'ne ait halk pazarında hiçbir olay yaşanmadan konser düzenlediği ifade edildi. Bu yıl, aynı yerde konser düzenlemelerinin engellendiğini belirtilen dilekçede, "Ancak bu yıl İstanbul Valiliği 30 yıl kapsamında yine aynı yerde yapacağımız konseri hiçbir gerçek sebep göstermeksizin engelleme ye çalışmaktadır. Valiliğin yasak kararı gerekçesizdir ve soyuttur. Bize gerçek bir endişe sebebi göstermemiş ve kamu düzenini bozacak durum var ise bu durumu bertaraf edebilme olanağı da sağlanmamıştır" denildi. Dilekçede, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Vali Yardımcısı Aziz Mercan'ın keyfi ve ayrımcı davranışları nedeniyle görevlerini kötüye kullandıkları bu nedenle de haklarında soruşturma açılarak cezalandırılmaları talep edildi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Vasip Şahin Grup Yorum Bakırköy İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title