Haberler

GRUP 350 24 Eylül'de İklim İçin Pedalla, İklim İçin Yürü!

Saat 11'de Atatürk Parkı(Barbaros Çay bahçesi karşısı)/Konyaaltı Caddesi'nde bisikletle, saat 13'de yayalarla Karaalioğlan Parkı/Belediye Önü'nde buluşuyoruz !

1979'da bu yana bilim dünyasının çabaları ile hükümetler iklim değişikliğine karşı savaşımı ne yazık ki sadece "müzakere" ediyorlar. Sanayileşme öncesi 280 ppm (milyonda parçacık sayısı) olan karbondiksit yoğunluğu 393 parçacığa çıktı. Ancak, bilim dünyası, artık iklimin hızla devrilmeye doğru gittiğini, böyle devam ederse, aşırı iklim olaylarının olağan olduğu noktaya varacağımızı söylüyor. Çözümü ise atmosferdeki karbondiksit oranını 350 ppm'e indirmek!

Türkiye iklim için yeşil demogoji yapıyor!

Bugün devletlerin taahütleri çözümden çok uzakken, Türkiye ise hiçbirşey yapmıyor. 2009 yılında Kopenhag Uzlaşması çerçevesinde yetersiz de olsa 140 ülke hedeflerini koyarken, Türkiye cevap bile vermedi. İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi ve Kyoto Protokolü'ne 12 yıl sonra katıldığı gibi uzlaşmaya cevabı da ağırdan alıyor.

Gerekçesi ise aslında daha fazla kömür santrali yapmak, daha fazla duble yol açmak gibi fosil yakıtlı bir büyüme hayali. Nitekim, İklim Değişikliği Eylem Planı ile, hiçbir sera gazı salımı azaltım hedefi koymadığını, iklimi öldüren termik ve hidroelektrik hedefleri koyduğu, yapılmış olması gerekenleri ertelemek için eylemler ortaya koyduğu ve bunu da toplumun geniş kesimlerine ödetmeye çalıştığını görüyoruz.

24 Eylül, gezegeni harekete geçir, sokakları harekete geçir!

Bu sene 24 Eylül'de üçüncüsü gerçekleşecek küresel iklim eylemleri binlerce kentle birlikte İzmir, Antalya, Mersin ve Ankara'da da gerçekleşecek. İklim değişikliğini durdurmak için artık fosil yakıt dünyasından hızla uzaklaşmamız gerekiyor.

Çözüm ise basit, daha fazla enerji verimliliği, daha fazla iklim dostu enerjileri tercih etmekten geçiyor. Daha fazla toplu taşıma, yaya merkezli bir ulaşım ve bisiklet yollarının hızla gerçekleşmesi, yaya öncelikli yolların oluşturulması gerekiyor. Bunun için daha fazla beklemek yerine, var olduğumuzu ve istediğimiz dünyanın bu olduğunu sokaklarda göstermek istiyoruz.

Bu nedenle, 24 Eylül saat 11'de Antalya Atatürk Parkı(Barbaros Çay bahçesi karşısı)/Konyaaltı Caddesi'nde bisikletlerimizle buluşup, saat 13'de Karaalioğlan Parkı/Belediye Önü'nde yayalarla buluşacağız.

İklim değişikliğini durdurmak için gezegeni ve Antalya'yı 24 Eylül'de 350 Antalya'nın etkinliğinde harekete geçiriyoruz!

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title