Haberler

Grizuda Hayatını Kaybeden 263 Madenci Anıldı

Zonguldak'ta 3 Mart 1992 Tarihinde Meydana Gelen Grizu Faciasında Hayatını Kaybeden 263 Maden İşçisi Dualarla Anıldı.

ZONGULDAK'ta 3 Mart 1992 tarihinde meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden 263 maden işçisi dualarla anıldı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlı Kozlu Müessese Müdürlüğü'nde 3 Mart 1992 tarihinde meydana gelen grizu faciasında yaşamlarını yitiren 263 maden işçisi için Kozlu Müessese Müdürlüğü'ndeki Uzunmehmet 2 nolu kuyubaşında anma töreni düzenlendi. Törene, TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Çetin Altun, Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, bazı siyasi parti temsilcileri ve maden işçileri katıldı.

Maden ocaklarında ölen kaybeden tüm maden işçileri için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan Çetin Altun, ''Yerin yüzlerce metre altında, zor şartlarda doğanın ve tabiatın böğrünü çıkartırken, o da bizim canımızı, kolumuzu, bacağımızı alıyor. Ama biz geleceğimiz için, bölgemiz için, Türkiyemiz için, tek bu bölgede bulunan taşkömürünü çıkartmak için bize kimse mani olamayacaktır. Bugün Türkiye taşkömürünü dışardan ithal ettiği için 1.4 milyar dolar para ödemektedir. Biz yeraltında bulunan 1 milyar ton üzerindeki rezervimizi, 100 yıllık kömür stoğunu ülke ekonomisine katmak istiyoruz'' dedi.

TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen de, dünya madencilik tarihinde önemli yere sahip olan maden faciasının 15'inci yıldönümünde hayatlarını kaybeden işçileri andıklarını belirterek, ''Umuyorum ki bundan sonra böyle felaketler olmasın. İbret aldık ve gerekli tüm tedbirleri uyguluyoruz'' diye konuştu.

Kuran-ı Kerim okunması ardından dua edildi ve mevlit şekeri dağıtıldı. Törenin ardından maden işçileri çalışmak için yerin yüzlerce metre altına indi.

Aydın ARSLANYILMAZ- Barış DOĞAN

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title