Haberler

Grizu Faciasında Ölen 103 Madenci Anıldı

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Kandilli Beldesi'nde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (Ttk) Ait Ocakta 7 Mart 1983'de Meydana Gelen Grizu Faciasında Yaşamını Yitiren 103 Madenci Dualarla Anıldı.

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi Kandilli Beldesi'nde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait ocakta 7 Mart 1983'de meydana gelen grizu faciasında yaşamını yitiren 103 madenci dualarla anıldı.

Facianın meydana geldiği Armutçuk Müessesi'ndeki anma törenine TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Çetin Altun ve maden işçileri katıldı. Çetin Altun, ''3 Mart 1992'de Kozlu'da, 7 Mart 1983'te ise Armutçuk müessesinde grizu faciasından hayatını kaybeden tüm dostlarımıza, işleri başında şehit olan madencilerimize tanrıdan rahmet, geride kalanlarına sabır diliyorum. Ne olursa olsun, 170 yıldır kömür üretimi yapılan bu bölgede, bu kömürü her ne pahasına olursa olsun, kim engellemeye kalkarsa kalksın, birlik ve beraberlik içerisinde vereceğimiz mücadeleyle çıkarmaya devam edeceğiz. Ülkemizin İhtiyacı olan kömürü buradan karşılamak en büyük arzumuzdur'' dedi.

Duaların okunmasının ardından yerin 600 metre altına çalışmaya giren maden işçilerinden Halil Akdağ, ''Her an ölüm tehlikesi altındayız. Ama bizim işimiz bu. Biz de çoluk çocuğumuzun rızkını buradan kazanıyoruz. Şehit olan meslektaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz'' diye konuştu.

Sertan AYDEMİR

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title