Haberler

Griple Soğuk Algınlığını Karıştırmayın

Sinop Sağlık İl Müdürü Dr. Abdülkerim Köroğlu, soğuk algınlığı ile gribin iki farklı rahatsızlık olduğunu belirterek, bunların birbirlerine karıştırılmaması gerektiğini söyledi.

Soğuk algınlığının ateşin yükselmeden hafif kırgınlık, burun akıntısı, hapşırma, boğaz ağrısı ve burun tıkanıklığıyla kendini gösteren, halsizliğe yol açmadığı için yatak istirahatı gerektirmeyen bir hastalık olduğunu belirten Dr. Köroğlu, "Grip ise ateş, öksürük, baş ağrısı, halsizlik ve kas ağrılarıyla seyreden bir virüs hastalığıdır" dedi.

Dr. Köroğlu, gripten korunmanın yolunun hastalığı iyi tanımaktan geçtiğini belirterek, "Yaşlılarda (65 yaş ve üzeri), çocuklar (6-23 ay), kronik kalp ve damar hastaları, astım ve kronik bronşit olan, kronik böbrek hastalığı olanlar, şeker hastaları, kronik kan hastalığı olanlar, kanser hastaları, bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaç alanlar ve gebeler riskli grup olarak tanımlanmaktadır. Özellikle bu grupta grip çok daha ağır seyretmekte ve ölüme kadar varabilen ciddi sonuçlara yol açmaktadır" diye konuştu.

(SÖ-SA-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title