Haberler

Grammy Ödüllü Sanatçı Yunus Emre'nin Şiirini Notalarla Buluşturdu

Yunus Emre'nin daha önce hiç bestelenmeyen "Haktan Gelen Şerbeti" isimli şiiri, Grammy ödüllü sanatçı Christopher Tin tarafından bestelendi Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Amerikan Jonathan Griffith Korosu eşliğinde Türkçe seslendirilecek...

Yunus Emre'nin daha önce hiç bestelenmeyen "Haktan Gelen Şerbeti" isimli şiiri Grammy ödüllü sanatçı Christopher Tin tarafından bestelendi. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Amerikan Jonathan Griffith Korosu eşliğinde Türkçe seslendirilecek eser, sanatçının Amerika'da çıkaracağı albümünde de yer alacak.

Yunus Emre'nin çağları aşan hümanizmini ve evrensel hoşgörü mesajını dünyaya duyurmak için geçen yıl Amerika Birleşik Devletleri'nde Yunus Emre Oratoryosu konserlerini gerçekleştiren Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), oratoryo eserini, kuruluşunun 20. yılında Türkiye'deki sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda 80 kişiden oluşan Amerikan Jonathan Griffith Korosu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) eşliğinde Türkçe konser verecek.

Konserde Grammy ödüllü sanatçı Christopher Tin'in yeni eserinin de dünya prömiyeri yapılacak. New York'ta gerçekleştirilen konserden ilham alan Tin, Yunus Emre'nin daha önce bestelenmemiş "Haktan Gelen Şerbeti" isimli şiirini besteledi. Grammy ödüllü sanatçının bestelediği şiir, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Amerikan Jonathan Griffith Korosu eşliğinde Türkçe seslendirilecek.

-"Yunus Emre'nin eserlerini yıllardır takip ediyorum"-

Yıllardır Yunus Emre'nin eserlerini takip ettiğini ifade eden Tin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yunus Emre'nin şiirlerinden etkilendiğini, bunun üzerine şiirlerinden birini Türkçe bestelediğini söyledi. Yeni albüm çıkaracağını ifade eden Tin, 10 şarkınında farklı dillerde olacağını ve Yunus Emre'nin "Haktan Gelen Şerbeti" eserinin de albümünde yer alacağını belirtti.

Tin, albümündeki şarkıları gelecek yıl nisan ayında Amerika'nın en ünlü konser salonlarından Carnegie Hall Salonu'nda seslendireceğini bildirdi.

Tüm şarkılarının temasının "su" olduğuna dikkati çeken Tin, " Albümümün teması 'damlanın içindeki okyanus'. Her bir damlanın içinde bir okyanus saklı. 'Haktan Gelen Şerbeti' şiirini de bu tema üzerine araştırma yaparken buldum. Orkestranın şefi, Yunus Emre üzerine araştırma yaptığımı duyunca konsere davet ederek, Türkiye'de seslendirmem için teklifte bulundu. Ben de seve seve kabul ettim" diye konuştu.

Albümünün kaydını yaparken parçanın davul kısmında Kardeş Türküler'in de eşlik edeceğini bildiren Tin, "Yunus Emre'nin yaşadığı yerlere giderek onun hakkında daha fazla bilgi edinmek için sabırsızlanıyorum. TÜRKSOY'un misafiri olarak burdayım. TÜRKSOY'un 20. yılını böyle özel bir projeyle kutlaması memnuniyet verici" diye konuştu.

Tin, gelecekte de Yunus Emre'nin şiirlerini bestelemekten mutluluk duyacağını ve farklı projelere açık olduğunu kaydetti.

Konserler ücretsiz gerçekleştirilecek-

Ahmet Adnan Saygun'un Türk müziğinin bu alandaki ilk ve en görkemli eseri olan Yunus Emre Oratoryosu, New Yorklu Jonathan Griffith şefliğinde, bugün Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi AKM Konser ve Bale Salonu'nda; yarın Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu'nda; 7 Haziran Cuma günü İstanbul'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda dinleyicilerle buluşacak. Ücretsiz gerçekleştirilecek konserler, davetiyeli olacak. - Ankara

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Yunus Emre Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title