Haberler

Grafikli - Atletler Salonda Tarih Yazacak

Atletizmde, 34. Avrupa Salon Şampiyonası, yarın Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da başlayacak.

Atletizmde, 34. Avrupa Salon Şampiyonası, yarın Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da başlayacak. Şampiyonaya 15 atletle tarihinin en yüksek katılımını gerçekleştirecek Türk Milli Takımı, madalyalı atletleriyle öne çıkıyor.

Kadınlarda 6, erkeklerde 9 atletin yer aldığı milli takım kadrosunda, son Avrupa ve Avrupa Salon Şampiyonası'nın madalyalı isimleri Ali Kaya, Aras Kaya, Yasemin Can ve Emel Dereli gibi iddialı isimler bulunuyor. Şampiyona tarihinde ilk kez yarışacak son Balkan şampiyonu 4x400 metre bayrak takımında ise son yılların formda atletleri Batuhan Altıntaş, Yavuz Can ve Mahsum Korkmaz dikkati çekiyor.

Orta mesafede Türkiye'nin yüzünü güldüren Kenya asıllı milli atletler Ali Kaya ve Aras Kaya, yine branşlarının favorisi olarak gösteriliyor. Prag'da yapılan 2016 Avrupa Şampiyonası'nda, 3 bin metrede Türkiye ve şampiyona rekoru kırarak altın madalyanın sahibi olan Ali Kaya, 3 bin metre engellide ise gümüş madalyayı boynuna takan Aras Kaya, Belgrad'da 3 bin metrede madalya için koşacak.

Bu yıl salondaki ilk sınavına çıkacak 4x400 metre bayrak takımında da pistin başarılı isimleri yer alıyor. 400 metrede Türkiye rekortmeni ve geçen yıl Dünya Salon Şampiyonası'nda yarı final koşan Yavuz Can, geçen yıl 400 metre büyükler salon Türkiye rekoru kıran ve Viyana Salon Yarışmaları'nda 1. olan Batuhan Altıntaş, takımın güçlü isimleri arasında gösteriliyor. Takımda ayrıca Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nın bronz madalyalı ismi Mahsum Korkmaz da yer alıyor.

Kadınlarda Kenya asıllı atletlerden Yasemin Can, 2016 Avrupa Şampiyonası'nda 5 bin ve 10 bin metrede elde ettiği şampiyonlukların ardından bu kez 3 bin metrede, milli formayı giyecek. Yasemin, takım arkadaşı Emine Hatun Tuna ile birlikte Belgrad'da piste çıkacak.

Gülle atmada yükselen grafiğini devam ettiren gençler Avrupa şampiyonu Emel Dereli, geçen yıl Avrupa Şampiyonası'nda kazandığı bronz madalyanın ardından, salonda da Türkiye'nin madalya umutları arasında yer alıyor.

Son Avrupa Şampiyonası'nda 3 bin metre engellide bronz madalya kazanarak dikkatleri üzerine çeken Özlem Kaya ise Belgrad'da 1500 metrede mücadele edecek.

49 ülkeden 567 atletin yarışacağı Avrupa Salon Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek sporcular ve branşları şöyle:

Erkekler: Batuhan Altıntaş (400 metre ve 4x400 metre bayrak), Ramazan Özdemir (1500 ve 3 bin metre), Ali Kaya ile Aras Kaya (3 bin metre), Yavuz Can, Akın Özyürek, Mahsum Korkmaz, Mehmet Güzel ile Enis Ünsal (4x400 metre bayrak).

Kadınlar: ?Meryem Akdağ (1500 metre), Yasemin Can ile Emine Hatun Tuna (3 bin metre), Özlem Kaya ( 1500 ve 3 bin metre), Tuğba Güvenç (1500 ve 3 bin metre), Emel Dereli? (gülle atma).

Kaynak: AA / Spor

Ali Kaya Belgrad Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title