Haberler

Grafikli - Arda Turan Rekor Kırdı

Barcelona'da forma giyen milli futbolcu Arda Turan, rakip fileleri 13. kez havalandırarak kariyerinin en skorer sezonunu geçiriyor.

Barcelona'da forma giyen milli futbolcu Arda Turan, rakip fileleri 13. kez havalandırarak kariyerinin en skorer sezonunu geçiriyor.

Barcelona'nın İspanya Kral Kupası çeyrek final rövanş maçında konuk ettiği Real Sociedad'ı 5-2 yendiği maçta Arda, rekora imza attı.

Karşılaşmanın 77. dakikasında oyuna dahil olan milli futbolcu, üç dakika sonra fileleri havalandırarak takımının 4. gölünü kaydetti. 12 golle Galatasaray ile kariyerinin en skorer dönemini geçirdiği 2008-2009 sezonundaki performansını geride bırakan Arda, bu sezon 23 maçta 13 gol atarak en fazla gol attığı sezonuna ulaştı.

Tüm kulvarlarda golü bulunuyor

Milli futbolcu, bu sezon Barcelona formasıyla sahaya çıktığı tüm kulvarlarda gol atma sevinci yaşadı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4 maçta rakip fileleri 4 defa havalandıran Arda, en fazla golü bu organizasyonda buldu.

İspanya Birinci Ligi'nde (La Liga) 13 maçta 3 gol kaydeden 29 yaşındaki futbolcu, Kral Kupası'nda ise 4 kez fileleri havalandırdı.

Arda, İspanya Süper Kupası'nda oynadığı 2 maçta ise 2 gol kaydetti.

En golcü diğer sezonu Galatasaray'da

Barcelona'daki performansıyla göz dolduran Arda, diğer en golcü (12) performansını, 2008-2009 sezonunda Galatasaray formasıyla sergiledi.

Bu sezon henüz 22 maçta 12 gol bulan milli futbolcu, Galatasaray ile söz konusu sezonda attığı 12 gole, 46 karşılaşmada ulaştı.

İki kez "hat-trick" yaptı

Arda, Barcelona'da bu sezon iki kez "hat-trick" yapma başarısı gösterdi.

İlk olarak Şampiyonlar Ligi grubunda Almanya'nın Borussia Mönchengladbach takımına karşı 4-0 kazanılan mücadelede üç gol atan Arda, bu maçla birçok ilke de imza attı.

Milli futbolcu, Rivaldo, Ronaldinho, Samuel Eto'o, Lionel Messi ve Neymar'ın ardından Şampiyonlar Ligi tarihinde Barcelona'nın "hat-trick" yapan 6'ncı futbolcusu unvanını elde etti. Arda, Tuncay Şanlı ve Burak Yılmaz'dan sonra Şampiyonlar Ligi'nde üç gol ve üzeri atan 3'üncü Türk oyuncu olarak da kayıtlara geçti.

Bu sezon öncesi kariyerinde bir kez "hat-trick" yapabilen 29 yaşındaki orta saha oyuncusu, Hercules'i 7-0 yendikleri Kral Kupası son 32 turu rövanşında da üç gol kaydetmişti.

Kaynak: AA / Spor

Galatasaray Arda Turan İspanya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title