Haberler

Gözyaşları İçinde Gidiyorlar

Çocuk Festivali'nin bitmesiyle duygulu anlar yaşayan misafir çocuklar ayrılığın hüznüyle, gözyaşları içinde ülkelerine döndüler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali katılan misafirler ülkelerine dönmeye başladı. İnterteks Fuar Alanı'nda düzenlenen gala programının ardından ülkelerinin yolunu tutan dünya çocuklarıyla burada misafir oldukları ailelerin vedalaşması hüzünlü görüntülere sahne oldu.

10 ÜLKE KOCAELİ'DEN AYRILDI

Gala programının ardından Kocaeli'nden ilk olarak Çeçenistan, Karadağ, Kosova, Endonezya, Slovenya, Bulgaristan, Pakistan, Estonya, Fransa ve Hırvatistan'dan gelen gruplar ayrıldı. Festival boyunca birlikte vakit geçiren çocuklar birbirilerinden ayrılmakta zorluk çekti. Avrupa Birliği Şube Müdürü Bilal Barış ve Halkla ilişkiler Şube Müdürü Zafer Sevil'in uğurladığı gruplara festivalin bu yıl Türk büyüğü olan Nasrettin Hoca oyuncakları ve pişmaniye verildi.

BİRBİRLERİYLE HEDİYELEŞTİLER

Misafirler ülkelerine dönmeden önce evlerinde kaldıkları ailelerle karşılıklı olarak hediyeleştiler. Kimi ülkesine özgü mimari eserlerin maketini verirken kimi de bayraklarını hediye etti.

AİLELER DE AĞLADI

Çocukların birbirlerine defalarca sarılmaları aileleri de duygulandırdı. Anneler ve babalar kendilerine sarılan misafir öğrencileri gözyaşlarıyla uğurladı. Festival süresince birlikte vakit geçiren çocuklar kardeş gibi gördükleri misafirlerinin gitmesine çok üzüldü.

İLETİŞİM BİLGİLERİNİ ALDILAR

Festival boyunca Kocaeli'nde olmaktan çok mutlu olduklarını belirten misafir öğrencileri, gelecek yıl tekrar gelmek istediklerini söyledi. Gözyaşlarının sel olduğu vedalaşmalar sırasında çocuklar birbirlerine sıkı sıkı sarılarak gelecek yıl görüşmek ümidiyle ayrılırken birbirileriyle görüşmek için telefon numaralarını ve mail adreslerini verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title