Haberler

Gözü Andıran Gizemli Göller Havadan Görüntülendi

- Gözü andıran gizemli göller havadan görüntülendi Sivas'ın Zara ilçesi Canova köyünde ki gözü andıran gizemli göller havadan görüntülendiSİVAS - Sivas'ın Zara ilçesi Canova köyündeki gözü andıran gizemli göller havadan görüntülendi.

- Gözü andıran gizemli göller havadan görüntülendi

Sivas'ın Zara ilçesi Canova köyünde ki gözü andıran gizemli göller havadan görüntülendi

SİVAS - Sivas'ın Zara ilçesi Canova köyündeki gözü andıran gizemli göller havadan görüntülendi.

Sivas'ın Zara ilçesi Canova köyünde gözü andıran Ağgöl ve Karagöl havadan görüntülendi. Canova köyüne 1.5 kilometre mesafede bulunan 70 metre derinlikte yer alan Karagöl, gölü çevreleyen ağaçlar ile göz ve üzerindeki kaşı andırıyor. Havadan bakıldığında ise 50 metre uzaklığında ki Ağgöl ile birlikte çift göz bütünlüğü oluşturuyor. Yaz aylarında kara ve turkuaz renkleri, içerisinde barındırdığı balıklar ile dikkat çeken göller kar altında da görülmeye değer bir manzara oluşturdu.

Canova köyü sakinlerinden Ali Toprak, her iki gölünde doğal olduğunu belirtip, "Burası Karagöl Yenice köyü ile bizim köy arasında kalan doğal bir göl. Burada bir canlı bir hayat var. Doğayı besliyor. Hayvanları, kuşları, ördekleri ve yabani hayatı destekleyen bir göl."dedi

Yaz aylarında ve kış aylarında görülmeye değer güzelliği sahip olan göllerin krater gölü olduğu tahmin ediliyor. Göllerin her ikisinin de taşıdığı su zeminden geliyor. Karagöl'ün yer altından mağaralar ile farklı göller ile bağlantısı olabileceğini düşünülüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Karagöl Sivas Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title