Haberler

    "Gözlerinden Öpüyorum"

    Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Milli Takımı'nı bırakan Mesut Özil'e sahip çıktı.

    Irkçı saldırılara hedef olan Mesut'la görüştüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mesut'un takındığı tavır millidir ve yerlidir, her türlü takdirin üzerindedir. Ben gözlerinden öpüyorum. Mesut, İlkay ve Cenk'le fotoğraf çektirmeme tahammül edemeyen bu anlayışı, neyle izah edeceksiniz? Bu hazımsızlıktır" diye konuştu.

    Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uğradığı ırkçı saldırıların ardından Almanya Milli Takımı'nı bırakma kararı alan Mesut Özil'in arkasında olduklarını açıkladı. AK Parti TBMM Grup Toplantısı'ndan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Londra'da kendisiyle çektirdiği fotoğraf nedeniyle Almanya'da ırkçı söylemlere hedef olan Mesut'a tam destek verdi.

    Yıldız futbolcuyla önceki akşam bir telefon görüşmesi yaptığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mesut'un bu açıklaması, takındığı tavır tam millidir ve yerlidir, her türlü takdirin üzerindedir. Ben gözlerinden öpüyorum. Çünkü, Alman Milli Takımı'na bu denli her şeyini veren ve başarılarında onun da katkısı olan bir gence böyle bir ırkçı yaklaşım, dininden dolayı böyle bir yaklaşım; bunlar hakikaten kabul edilebilir bir şey değil" ifadelerini kullandı.

    Mesut Özil, İlkay Gündoğan ve Cenk Tosun'la fotoğraf çektirmesine gösterilen tepkinin, "hazımsızlık" olduğuna vurgu yapan Erdoğan şöyle devam etti: "Kökeni itibarıyla Türk olan Mesut Özil'le, İlkay Gündoğan'la, Cenk Tosun'la Londra'da resim çektirmeme tahammül edemeyen bu anlayışı, neyle izah edeceksiniz? Bu hazımsızlıktır. Bunu da zaten hakikaten, yerli yerine oturmuş olan siyasetçiler takdir ediyorlar. Onlar da Mesut'un yanında yer aldıklarını ifade ediyorlar."

    Alpay Özalan: Ben de maruz kalmıştım

    AK Parti İzmir Milletvekili ve eski milli futbolcu Alpay Özalan, Mesut Özil'i tebrik ederek, "Irkçılığa karşı çok önemli bir adım attı" ifadelerini kulllandı.

    Mesut Özil'in, "Kazandığımız zaman Alman'dım, kaybettiğimizde göçmen oldum" sözüne atıfta bulunan Özalan, "Eski bir milli futbolcu ve yıllarca yurt dışında top koşturmuş profesyonel bir sporcu olarak bu tür saldırılara ben de çok maruz kaldım. Mesut'un neler hissettiğini çok iyi anlıyorum" dedi. Alpay Özalan, Avrupa'da top koşturan futbolcuların Türk Milli Takımı'nı seçmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

    Avrupa'ya eleştiri

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Mesut Özil'in aldığı karara destek verdiklerini açıkladı. Yılmaz, "Avrupa'da siyasetçiler sorumsuz, Avrupa'da iç kamuoyuna oynuyorlar. Yabancı düşmanlığı bir gelenek haline dönüşmüştür. Dışarıdaki Türkler sahipsiz değildir, hiç kimse sahipsiz değildir. Bu konuda iktidar muhalefet olamaz. Yurt dışında her ne suretle olursa olsun bu ülkeye inanan, bu ülkeyi vatan gören dışarıda olan her kim varsa biz onun sahibiyiz, ona sahip çıkarız. Mesut Özil'e  de sahip çıkıyoruz. Umuyoruz ırkçı düşmanlığı son bulur" diye konuştu.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Mesut Özil Türkiye Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title