Haberler

Gözlerinde Siyah Bant, Ellerinde Beyaz Baston ile Yürüdüler

- Gözlerinde siyah bant, ellerinde beyaz baston ile yürüdülerKÜTAHYA - Bir grup Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü öğrencisi, görme engellilerin yaşadığı zorlukları anlamak için gözlerine bandaj takıp empati yürüyüşü yaptı.

- Gözlerinde siyah bant, ellerinde beyaz baston ile yürüdüler

KÜTAHYA - Bir grup Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü öğrencisi, görme engellilerin yaşadığı zorlukları anlamak için gözlerine bandaj takıp empati yürüyüşü yaptı. Yaklaşık 1 kilometrelik mesafede onlarca zorlukla karşılaşan öğrenciler görme engellileri daha iyi anladıklarını söylediler.

Kütahya'da, Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü öğrencisi bir grup, görme engellilerin yaşadığı zorlukları anlamak için gözlerine bandaj takıp empati yürüyüşü yaptı. Yaklaşık 1 kilometrelik mesafede onlarca zorlukla karşılaşan öğrenciler görme engellilerin yaşadıkları zorlukları kendileri de yaşadılar. Altı nokta körler derneği Kütahya şubesi tarafından 15 Ekim Dünya Beyaz Baston ve Güvenlik günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte Kütahyalıların görme engellileri sosyal hayatta görmeleri ve onların yaşadığı sıkıntılara karşı empati yapmaları amaçlandı.

Etkinlik ile ilgili basın açıklaması gerçekleştiren Altı Nokta Körler Derneği Kütahya Şube Başkanı İsmail Barış, amaçlarının görme engellilerin yaşadıkları sıkıntılara karşı empati yapmak olduğunu söyledi. Barış, "Bizler için en önemli konu görme engellilerin güvenliği ve erişilebilirliği. İnanın bizim için yollar, bugün yürüdüğümüz gibi her zaman açık olmuyor. Yolun karşısına geçerken, elimizde beyaz baston olmasına rağmen durmayan araçlar, üzerimize doğru yürüyen insanlar gerçekten bizi güvenlik noktasında sıkıntıya düşürüyor. Şehrimizde birçok noktada trafik ışıklarının sesli uyarı sistemli olmayışı bizlerin güvenliğini tehlikeye düşürüyor. Aynı şekilde şehir içi ulaşımda kullandığımız otobüslerde sesli uyarı sisteminin olmayışı hangi durağa geldiğimizi bilmememize yol açıyor. Bunun için yetkililerimizden adım atılmasını bekliyoruz. Empati yürüyüşüne katılan öğrenci arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum.

Öğrencilerden Havva Nur Şahin ise hayattaki en büyük engelin empati kuramamak olduğunu, empati yürüyüşü ile görme engellilerin sorunlarına hassasiyetle yaklaşmayı öğrendiklerini ifade etti. Şahin, "Gözlerimiz kapalı bir şekilde bastonlarla yürüdük ve onları neler hissettiklerini anlamaya çalıştık. Sosyal Bilgiler öğrencileri olarak onları önemsiyor ve hayatlarını kolaylaştıracak bir dal olmak için uğraşıyoruz. Bu yüzden buraya aklımızla değil yüreğimizle katıldık. Yürüyüşümüzün amacı, sosyal çevrenin engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak fiziki şartlara kavuşturulmasında farkındalık oluşturmak" diye konuştu.

Etkinliğe katılan diğer öğrenciler ise görme engellilerin yaşadıkları sıkıntılar için yetkililerden ve vatandaşlardan anlayış göstermelerini istediler.

(HCA-EFE-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Kütahya Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title