Haberler

Gösterilerde Filistinliler ile İsrail Polisi Arasında Çatışma Yaşandı

- Gösterilerde Filistinliler ile İsrail polisi arasında çatışma yaşandı

KUDÜS - Filistin'in birçok şehrinde cuma namazı sonrası yapılan gösterilerle ABD Devlet Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması protesto edildi. İsrail işgal kuvvetleri göstericilere müdahale edince şiddetli çatışmalar çıktı.

Cuma namazı sonrası bir grup Filistinli, Mescid-i Aksa'ya doğru yürüyüş yaptı. Nablus'un güneyindeki Beita kasabasında İsrail işgal kuvvetleri ile Filistinliler arasında yoğun çatışmalar yaşandı. Nablus'un güneyindeki Luban, Huvare ve Salim beldelerinde Filistinlilerin yaptığı protesto yürüyüşleri ise İsrail polisi tarafından engellendi. İsrail polisi, göstericilerin üzerine göz yaşartıcı gaz bombası ve plastik mermi attı. Olaylarda bazı göstericiler yaralandı.

El Halil kentinde de cuma namazı sonrası kalabalık İbni Rüşt Meydanı'ndan İsrail polisinin bulunduğu noktalara yürüdü. Filistinli protestocular yürüyüş sırasında Trump'ın kararını kınayan sloganlar attı. Göstericiler Şehitler Sokağı'na geldiğinde İsrail polisi müdahale etti. Müdahale üzerine çatışma çıkarken, göstericiler atılan gaz yaşartıcı bombalardan dolayı solunum zorluğu yaşadı. Kızılay görevlileri yaralananları tedavi etti. Gösterilerde yaralanan 66 yaşındaki Sadi el Heşlemun, 71 yaşındaki Mahammed Şaban el Netşeh ve 58 yaşındaki Abdurrah Dedah hastaneye kaldırıldı.

El-Bireh şehrinin kuzey girişinde ise İsrail işgal kuvvetleri ile Filistinli gençler arasında yoğun çatışmalar yaşandı. Çatışmaların devam ettiği kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Filistin İsrail Politika Güncel Haberler

title