Haberler

Gösteri Sanatları Merkezi'nin Temeli Atılıyor

Muratpaşa Belediyesi’nin 17 milyon 849 bin TL’ye ihalesini gerçekleştirdiği ve bir yıl içinde tamamlanacak Gösteri Sanatları Merkezi’nin temeli atılıyor.

Muratpaşa Belediyesi'nin 17 milyon 849 bin TL'ye ihalesini gerçekleştirdiği ve bir yıl içinde tamamlanacak Gösteri Sanatları Merkezi'nin temeli atılıyor.

Muratpaşa Belediyesi'nin Antalya'nın kent kimliği ve kültürel gelişimine katkı sağlamak amacıyla Mimarlar Odası Antalya Şubesi ile birlikte ulusal düzeyde yaptığı yarışmayla projesi belirlenen Gösteri Sanatları Merkezi'nin yarın düzenlenecek törenle temeli atılıyor. Yeşilbahçe Mahallesi Çınarlı Caddesi ve 1450'nci Sokak keşiminde yer alan noktada uygulanacak Ofis Pan ve Mimar Tuna Han Koç'a ait proje, bir yıl içinde tamamlanacak. Yarın düzenlenecek temel atma töreni öncesi alanda kazı ve zemin çalışmaları tamamlanırken proje tam 17 milyon 849 bin TL'ye mal olacak.

Toplam 5 bin 420 metrekare inşaat alanına sahip Gösteri Merkezi - Opera ve Tiyatro İşliği, toplam 658 kişilik seyirci kapasiteli salonlara sahip. Merkezde ayrıca otopark, enstrüman ve sahne depoları, orkestra, prova, aksesuar, yönetim odaları, kulis, atölye, fuaye-sergi salonu, sanat sokağı ve sosyal etkinlik terası da yer alıyor.

Gösteri Sanatları Merkezi'nin aynı zamanda mimari özellikleriyle de dikkat çekiyor. İki ana taşıt ve yaya aksı üzerinde konumlandırılan Gösteri Sanatları Merkezi, aynı zamanda kent mimarisi içinde köprü görevi görürken fuayenin, atölye ve prova salonlarının konumlandırılması kent sakinleri ile salon kullanıcılarını buluşturan bir kamusal alan niteliğini de içinde barındırıyor. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muratpaşa Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title