Haberler

Görüşme Sonuçlanana Kadar İlaç Verilecek

Türk Eczacılar Birliği(TEB) Genel Sekreteri Harun Kızılay, "Eczacılar Sayın Bakan ile yapacağımız görüşme sonuçlanana kadar hastalarımıza eskisi gibi ilaç hizmeti vermeyi sürdürecektir" dedi.

TEB Merkez Heyeti ile değerlendirme toplantısını ardından saat 24.00'te sona erecek ilaç alımı protokolü ile ilgili açıklamalarda bulunan Kızılay, SGK üst düzey yetkililerinden sonra 26 Ocak Perşembe gününden itibaren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile yapılan görüşmelerde de "ilaçta kemer sıkma dönemi dolayısıyla eczacıların üzerine haksız yere bindirilen yükü azaltacak herhangi bir uzlaşıya varılamadığını" söyledi.

Kızılay, şöyle konuştu:

"Sayın Bakan, protokolün bitiş tarihi olan 1 Şubat 2012 Çarşamba günü saat 10.00'da merkez heyetimizi yeni bir toplantıya çağırmış bulunmaktadır. Protokol süresi bitmiş olduğu halde Birliğimiz toplantıya katılım sağlayacaktır. Sayın Bakanın 74 milyonun önünde 24 bin eczacıya verdiği söze güvenerek, 1 Şubat itibarıyla yeni bir dönem başlamasına karşın eczacılarımızın yarın sabah vereceği ilaçların geri ödenmesinde herhangi bir sorun olmayacağını düşünüyoruz. Eczacılar, Sayın Bakan ile yapacağımız görüşme sonuçlanana kadar hastalarımıza eskisi gibi ilaç hizmeti vermeyi sürdürecektir."

Türk Eczacıları Birliğinin amacının İlaç Alım Protokolü'nü imzalamak olduğunu vurgulayan Kızılay, şunları kaydetti:

"Ancak mesleki haklarını korumakla yükümlü olduğu eczacılar adına herhangi bir protokol değil, eczacıları bu kaos ortamından çıkartacak bir protokol imzalama istek ve kararlığındadır. Bu nedenle Sayın Bakan ile yapılacak görüşme bizler açısından son derece önemlidir. Tüm eczacıların ve hastalarımızın gözü, kulağı bu görüşmededir. Bizler, yarın yapılacak görüşme sonucunda sorunlarımızın Sayın Bakan tarafından çözüleceğini, eczacılara yapılan haksızlıkların giderileceğini ve eczacıları, dolayısıyla da hastalarımızı korumak için bir adım atılacağını umuyoruz." - ANKARA

Kaynak: AA / Sağlık

Faruk Çelik Kızılay Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title