Haberler

Görüntülü) Sivas'ta 'Kudüs' Tepkisi

SİVAS'ta faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşları, ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınması ve İsrail askerlerinin Filistinlilere saldırısına tepki gösterdi.

SİVAS'ta faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşları, ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınması ve İsrail askerlerinin Filistinlilere saldırısına tepki gösterdi.

Kent meydanında toplanan yaklaşık 300 kişilik grup 'Kudüs kırmızı çizgimizdir' pankartı açarak ellerinde Filistin bayraklarıyla İsrail'e tepki gösterdi. AK Parti İl Başkanlığı öncülüğünde gerçekleştirilen basın açıklamasında Kudüs'e açılan ABD Büyükelçiliğini ve İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıya tepki gösteren katılımcılar, "Hamas'a selam, direnişe devam" sloganları attı. Grup adına açıklamada bulunan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Kadir Darıcık, ABD'nin büyük elçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail'in başkenti olarak tanıma girişimini kabul etmediklerini belirterek, "Bu girişim bizim için yok hükmündedir. Çok güçlü uluslararası meşruiyeti olan bunca karara rağmen hakları ihlal edilen Filistinli kardeşlerimizin, onurlu davalarını savunurken İsrail'in eli kanlı katilleri tarafından şehit edilişini içimiz kan ağlayarak takip ettik. İsrail'in şu ana kadar 55 Filistinli kardeşimizin şehadeti ve binlerce masum kardeşimizin yaralanmasıyla sonuçlanan eylemlerini şiddetle kınıyoruz. ABD ve İsrail'in coğrafyamızın göz bebeği ve barışın şehri olan mukaddes Kudüs'ü kana bulamasını, uluslararası hukuku vahşice çiğnemesini en güçlü şiddetle kınıyoruz. Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisi, insanlığın kadim silueti bağımsız Filistin Devleti'nin başkentidir" dedi. Ayrıca Sivas Ulu Cami'de öğlen namazı sonrası Filistin'de İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Filistin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title