Haberler

Görüntülü Haber) Kötü Muameleyle Gündeme Gelen Huzurevine Müfettiş İncemesi

ANTALYA'da yaşlı ve hastalara kötü muamele yapıldığı iddia edilen özel huzurevinde inceleme yapmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca görevlendirilen 2 müfettiş, çalışmalarına başladı.

ANTALYA'da yaşlı ve hastalara kötü muamele yapıldığı iddia edilen özel huzurevinde inceleme yapmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca görevlendirilen 2 müfettiş, çalışmalarına başladı. Konyaaltı İlçesi'nde hizmet veren özel bir huzurevinde kalan hasta ve yaşlılara kötü muamele yapıldığı, kötü şartlarda hizmet aldıkları yönünde basında yer alan haberler üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca huzurevinde inceleme yapmak üzere 2 müfettiş görevlendirdi. Antalya'ya gelen müfettişler habere konu özel huzurevi ile ilgili iddiaları aydınlatmak için çalışmalara başladı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Antalya'daki kamu ve özel huzurevlerinde 560 engelli ile 241 yaşlının bakımının yapıldığı belirtildi. Açıklamada insan onur ve haysiyetine yakışmayan görüntülerin bakanlığın hizmet anlayışıyla örtüşmediği kaydedildi. HUZUREVİNDEKİ HASTALAR MUAYENE EDİLDİ

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekteri Necat Yılmaz da Antalya Valiliği'nin talimatı doğrultusunda, huzurevinde kalan yaşlı ve hastaların genel sağlık taramasından geçirildiğini belirtti. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden bir başhekim yardımcısı, 1 dahiliye uzmanı, 1 dermatoloji uzmanından oluşan sağlık heyeti görevlendirdiklerini kaydeden Prof. Dr. Yılmaz, huzurevinde kalan 90 yaşındaki A.S.'nin sağlık kontrollerinden sonra daha detaylı tetkik için bugün Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildiğini kaydetti. Muayenede A.S.'nin ileri evre cilt kanseri olduğu, sağ gözde mix enfeksiyonu olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yılmaz, göz hastalıkları uzmanı tarafından yapılan muayenesinde ise yüz felci tanısı konulduğunu belirtti. Dermatoloji uzmanı tarafından yapılan muayenesinde hastadan yara kültürü alındığını anlatan Prof. Dr. Necat Yılmaz, şunları kaydetti:

"Pansuman amaçlı kullanacağı ilaçlar reçete edildi. Antibiyotik ilacı için A.S., enfeksiyon hastalıkları kliniğine yönlendirildi. Enfeksiyon hastalıkları uzmanı tarafından hastanın kan ve idrar tahlilleri yapılmış olup, tahlil sonuçları beklenmektedir. Çıkacak sonuçlara göre gerekli görülürse hastanın tedavisi düzenlenecektir. Hastanın tüm tedavisi ayaktan gerçekleştirilmiş olup, yataklı tedavi uygulaması gerekli görülmemiştir. Huzurevi yetkilileri ile görüşülerek hastanın hastanemizde tetkik ve tedavileri ile ilgili yapılacak bir şey olması halinde bizzat hastanemiz başhekimliği tarafından ilgilenileceği ifade edilmiş olup bakımı için hekimlerimiz tarafından gerekli tavsiyelerle hasta A.S., bakımevine gönderilmiştir." - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Konyaaltı Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title