Haberler

Görüntülü Haber) Hdp Grup Başkanvekili İdris Baluken : Böyle Bir Komisyondan Ne Çıkacak? (4)

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Baluken, AK Parti'nin, komisyonunun çalışmasını engellediğini iddia ederek, "AKP grubu, Erdoğan'ın talimatıyla darbe komisyonunu aklama komisyonuna çevirecek pratik ortaya koydu. Başkanı, başkan yardımcısı, sözcüsü, katibi AKP'li. Böyle bir komisyondan ne çıkacak?" dedi.

Baluken, 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişiminden bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin bilinçli şekilde darbe kalkışmasıyla ilgili mücadele sürecini örtmeye çalıştığını öne sürdü.

Darbeyle mücadele adıyla yürütülen sürecin demokrasiyle mücadele sürecine dönüştüğünü savunan Baluken, "Darbenin siyasi ayağıyla ilgili AKP grubu nasıl bir soruşturma süreci, idari soruşturma yürütüyor? Siyasi boyutla ilgili hangi adli soruşturmalar yürütülüyor şeklindeki sözlü ya da yazılı sorularımıza yanıt almış değiliz. Darbenin siyasi ayağıyla ilgili sorulara konu gelince AKP grubu adeta süt dökmüş kediye dönüyor." dedi.

HDP'li Baluken, AK Parti'nin, komisyonunun çalışmasını engellediğini iddia ederek, "AKP grubu, Erdoğan'ın talimatıyla darbe komisyonunu aklama komisyonuna çevirecek pratik ortaya koydu. Başkanı, başkan yardımcısı, sözcüsü, katibi AKP'li. Böyle bir komisyondan ne çıkacak?" dedi.

Kanun hükmünde kararnameleri ve olağanüstü hal uygulamasının uzatılmasını eleştiren Baluken, şöyle devam etti: "Meclis'in, Saray muhtarları kadar dikkate alınmadığı, iradesinin hiçe sayıldığı bir dönemi yaşıyoruz. Buna karşı bütün siyasi parti gruplarının net bir tavır ortaya koyması lazım. Aylar sonra OHAL ilanıyla devreye konan hukuk dışı, yasa dışı KHK'lar Meclis'e getiriliyor. İçtüzüğü, Anayasayı açık şekilde ihlal var. Kendilerini 28 Şubatçılar ile Kenan Evren'lerle kıyaslaması gerekenler utanmadan 'Fransa'da, ABD'de OHAL ilan ediliyor' diyerek Türkiye'nin 81 vilayetinde de OHAL ilan edilmesi gerekir gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Dünyadaki hiçbir OHAL uygulamasıyla kıyaslanmayacak bir faşizm ile karşı karşıyayız. KHK'larla parlamentonun devre dışı olması bir siyasi krizdir."

İktidarın dış politikasını da eleştiren Baluken, "Irak ve Suriye'de yürütülen yanlış politika Türkiye'yi bölgesel savaşın içine sürüklemiş durumda. Türkiye askeri yöntemlerle çözüm arayan savaş politikalarından vazgeçerek barışı önceleyen politikalara yoğunlaşmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Baluken, bir polisin şehit olması bir polisin de yaralanmasına neden olan Rüzgar Çetin'in tahliyesini de "Türkiye yargısı, vicdanları kanatan karara imza attı. Bunların tamamının sarayın talimatıyla yapıldığını biliyoruz. Talimatla çalışan, saraya bağlı olan yargı mekanizmasıyla adalet sistemiyle karşı karşıyayız." şeklinde değerlendirdi.

Baluken, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın, OHAL uygulaması ve KHK'lara ilişkin açıklamalarının da ihsası rey olarak kabul ettiklerini söyledi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İdris Baluken AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title