Haberler

Görüntülü Haber) Çavuşoğlu'ndan 'Ohal' Açıklaması: Umut Ediyoruz, İkinci 3 Aylık Dönemde Bu Süreci...

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında, olağanüstü halin uzatılmasıyla ilgili çıkan tavsiye kararı hakkında "Bugüne kadar olağanüstü hal nasıl uygulandıysa ikinci 3 aylık süreçte de aynı anlayış devam edecek.

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında, olağanüstü halin uzatılmasıyla ilgili çıkan tavsiye kararı hakkında "Bugüne kadar olağanüstü hal nasıl uygulandıysa ikinci 3 aylık süreçte de aynı anlayış devam edecek. Hedefi halkımız değil, hedefi FETÖ terör örgütü ve devletin içindeki uzantılarıdır. Umut ediyoruz ki ikinci 3 aylık dönemde bu süreci tamamlayabiliriz" dedi.

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANI LAVROV'A YANIT: RUSYA SAMİMİ ŞEKİLDE İŞ BİRLİĞİ YAPMAK İSTERSE BİZ VARIZ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics, Resmi Konut'ta gerçekleştirdikleri heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. İki bakan, toplantıda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin ' Rusya tarafından saldırılar devam ederse Rusya ile aramızdaki Suriye konusundaki anlaşmayı askıya alabiliriz' açıklamasıyla Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un 'Türkiye ile Suriye konusunda ortak hareket edebiliriz' açıklaması hakkındaki görüşleri sorulan Bakan Çavuşoğlu, "Biz Suriye'de ateşkesin sağlanması, insani yardımların ulaştırılması ve siyasi çözüm için alınan tüm kararları destekledik. Kararların alınmasına ve uygulanmasına bugüne kadar katkı sağladık. Maalesef bugüne kadar ateşkesin özellikle ihlal edilmesi ve insani yardımların ulaştırılmasındaki engellere baktığımız zaman bunu ihlal eden rejim ve rejimin destekçileri olmuştur. En son ABD ve Rusya arasında varılan anlaşmaya da güçlü destek verdik. BM ile beraber insani yardımların ulaştırılması için gerekli çalışmayı yaptık. TIR'lar bizim sınırımızın öbür tarafını geçti. Maalesef o TIR'lar ya engellendi ya da Halep'e giderken, rejim tarafından vuruldu. Son 5 yılda Suriye'de ilk defa rejim ve destekçileri tarafından savaş suçu işlenmiyor. Son anlaşma da uygulanamadığına göre ateşkes ve siyasi çözüm için çabalarımızı sürdürmemiz gerekir. Dün İran Dışişleri Bakanı Zarif'le bu konuları detaylı şekilde görüştük. Ateşkesi nasıl sağlayabiliriz, insani yardımları bir an evvel nasıl ulaştırabiliriz; bunu değerlendirme fırsatımız oldu. İlişkilerimizin normalleşmesinden sonra Rusya ile de bu konuları değerlendiriyoruz. Eğer Rusya samimi şekilde ateşkes ve insani yardımlar için bizimle iş birliği yapmak isterse biz buna varız" diye konuştu.

"İKİNCİ 3 AYLIK SÜREÇTE DE AYNI ANLAYIŞ DEVAM EDECEK"

Beştepe'de dün gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında olağanüstü halin uzatılmasıyla ilgili çıkan tavsiye kararı sorulan Bakan Çavuşoğlu, "Biz 3 aylık olağanüstü hal ilan ettikten sonra 3 aydan önce bile süreci tamamlamak arzusundaydık. Fakat bu terör örgütü FETÖ ile ilgili soruşturmalar derinleştikçe yeni boyutlar ortaya çıkıyor. Değişik bağlantılar ortaya çıkıyor ve aldıkları destekler; dolayısıyla son derece karmaşık bir durum. Türkiye'nin bir daha böyle bir tehlikeyle karşı karşıya gelmemesi için gerekli tedbirleri almamız gerekiyor. Maalesef 3 aylık süreçte karmaşıklıktan dolayı bunu tamamen gerçekleştiremedik. Dün MGK, Bakanlar Kurulu'na olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulundu. Bugüne kadar olağanüstü hal nasıl uygulandıysa ikinci 3 aylık süreçte de aynı anlayış devam edecek. Hedefi halkımız değil, hedefi FETÖ terör örgütü ve devletin içindeki uzantılarıdır. Önümüzdeki süreçte de Avrupa Konseyi ile bu konudaki iş birliğimiz devam edecek. Şeffaf bir süreç olacak. Elbette hukukun üstünlüğüne riayet edilecek. Bu teröristler cezalandırılmalıdır. Devlet, terör örgütleri gibi davranamaz. Devlet var olan hukuk sistemi kapsamında suçlulara gerekli cezayı verir. Fransa sadece 2 terör saldırısından dolayı olağanüstü hal durumunu 1 yıl uzattı. Biz umut ediyoruz ki ikinci 3 aylık dönemde bu süreci tamamlayabiliriz" ifadelerini kullandı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI MÜSTEŞARLIĞI İÇİN 'ÜMİT YALÇIN' KARARI

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığı'na bir ismin atanıp atanmadığı ve Tel Aviv Büyükelçiliği'ne düşünülen ismin belli olup olmadığı sorusu üzerine Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bakanlık müsteşarlığına Müsteşar Yardımcısı Ümit Yalçın'ın atanacağını açıklayarak, şu ifadeleri kullandı: "Tel Aviv'e henüz büyükelçi atamadık. Bakanlığımızın Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, 15 Ekim'de yeni görevine başlayacak. Yeni müsteşar için dün MGK sonrasında Sayın Cumhurbaşkanı'mız ve Başbakan'ımızla birlikte istişare yapma fırsatı bulduk. İstişareler sonucunda şu anda müsteşar yardımcımız olan Sayın Ümit Yalçın'ı müsteşar olarak atama kararı verdik. Henüz resmi işlemler tamamlanmadı. Önümüzdeki günlerde Sayın Cumhurbaşkanı'mız ve Sayın Başbakan'ımızın onayına sunacağız"

LETONYA DIŞİŞLERİ BAKANI RİNKEVİCS: ÖRGÜTÜN ÜLKEMİZDEKİ FAALİYETLERİYLE İLGİLİ KANIT ÇIKTIĞINDA GEREĞİ YAPILACAK

Letonya'nın FETÖ'ye karşı attığı somut adımların neler olduğu sorulan Letonya Dışişleri Bakanı Rinkevics ise şu açıklamalarda bulundu: "Talep ettiğimiz ekstra bilgiler oldu zira kendi ülkemizde, kendi ülkemiz kanunları çerçevesinde yapacağımız soruşturmalarda, atacağımız adımlarda biz kendi kanunlarımızın içerisinde bununla ilgili ne yapacağımızı bu bilgiler ışığında belirleyeceğiz. Bu iş birliğimiz devam edecektir. Bilgiler bize iletildikçe ilgili makamlarla, kendi ülkemizle paylaşacağız. Bu örgütün kendi ülkemizde yapılmış faaliyetleriyle ilgili herhangi bir kanıt ortaya çıktığında bunun da gereği elbette yapılacaktır" - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Letonya Suriye Rusya Politika Haberler

Bakmadan Geçme

2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli? Define faciası! İznik define olayı ne? Define ararken kaç kişi hayatını kaybetti? Lille - Aston Villa maçı hangi kanalda, saat kaçta? Lille - Aston Villa maçı CANLI İZLE! Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title