Haberler

Görüntülü Haber) Başbakan Yıldırım, Avustralya Stk Temsilcileri Heyetini Kabul Etti

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, Avustralya Türk ve Müslüman toplumu temsilcilerinin yer aldığı 'I Stand with Turkey' platformu temsilcilerini kabul etti.

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, Avustralya Türk ve Müslüman toplumu temsilcilerinin yer aldığı 'I Stand with Turkey' platformu temsilcilerini kabul etti. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Yıldırım, yaklaşık 9,000 mil mesafe yol kat edip Türkiye'ye gelerek, 15 Temmuz darbe girişimi karşısında Türk hükümeti ve halkıyla dayanışmasını ortaya koyan Avustralya Türk ve Müslüman toplumu temsilcilerine teşekkürlerini ifade ederek, bu desteğin Türk milleti ve hükümetinin gücüne güç kattığını belirtti. Avustralya ile güçlü tarihi bağlar üzerinde yükselen ilişkilere sahip olduğunu belirten Başbakan Yıldırım'ın, Avustralya Türk toplumunun iki ülke arasında kıymetli bir köprü vazifesi gördüğünü ve iyi yetişmiş, içinde yaşadıkları topluma kendi değerlerini muhafaza ederek uyum ve katkı sağlamış olan Türk toplumuyla gurur duyulduğunu vurguladığı öğrenildi.

Öte yandan Avustralyalı Türk ve Müslüman STK temsilcilerinin ise güçlü ve istikrarlı bir Türkiye'yi uluslararası barışın muhafazası açısından bir denge unsuru olarak gördüklerini, bu bakımdan Türkiye'deki demokratik kurumları ve anayasal düzeni hedef alan tüm girişimlerin karşısında olduklarını ve Türkiye'ye olan güvenlerinin süreceğini belirttiği kaydedildi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Avustralya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title