Haberler

Görüntülerdeki Şiddeti Görmeyen Polislere Hapis İstemi

Adana'da 2,5 yaşındaki kız çocuğunun özel kreşte darbedilmesinin yansıdığı güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ve "görüntülerde darp ve cebire rastlanmadı" diye tutanak tutan iki polis memuru hakkında, bilirkişi raporu doğrultusunda "görevi ihmalden" 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Adana 6. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava kapsamında görevlendirilen bilirkişi, incelediği güvenlik kamerası görüntülerinde çocuğa kreşte şiddet uygulandığına dair rapor hazırladı.

Bunun üzerine çocuğun annesi avukat Nazan Akça Subaşı, daha önce güvenlik kamera kaydını inceleyip "darp ve cebir görüntüsüne rastlanmadı" diye tutanak tutan iki polis memuru hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet savcısı yaptığı soruşturma sonunda, polis memurları H.P. ile U.O. hakkında "görevi kötüye kullanma" suçunundan iddianame hazırladı.

Adana 16. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, polis memurlar için 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Polis memuru U.O. iddianamede yer alan savunmasında, başka işlem yaptığı sırada H.P'nin kamera görüntülerini izleyerek tutanağı hazırladığını, kendisinin de sadece imza attığını ileri sürdü.

H.P. de ellerindeki teknik imkanların yetersiz olması ve iş yoğunluğundan dolayı görüntülerin gözünden kaçmış olabileceğini belirterek, "Bilirkişi gibi kamera kaydını detaylı bir şekilde inceleme imkanım yok. Bu konuyla ilgili teknik eğitim almadım. Tutanağı ben hazırladım." ifadesini kullandı.

İddianamenin sonuç bölümünde ise "Alınan ifadeler ve tüm dosya kapsamından şüphelilerin, görevlerinin gereklerine aykırı hareket ederek müştekinin mağduriyetine neden oldukları ve bu nedenle üzerlerine atılı müsnet suçu işledikleri anlaşılmıştır." ifadesi yer aldı.

Nazan Akça ve İbrahim Subaşı çifti, 25 Ocak'ta kreşten alıp eve getirdikleri kızlarının sırtında tırnak ve darp izleri görünce hastaneye götürüp rapor aldıktan sonra polise şikayette bulunmuştu. Soruşturma üzerine kreş öğretmeni M.İ. hakkında "kasten yaralama" suçundan dava açılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Subaşı Akça Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title