Haberler

Görüntü Dökümü: - Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Poposki ile En Avusturya Dışişleri ve...

Avrupa'daki sığınmacı krizi

Makedonya Dışişleri Bakanı Poposki:

" Makedonya'ya girecek sığınmacı sayısı AB ülkelerinin kabul edeceği sayıya bağlı"

Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Poposki, Yunanistan üzerinden Makedonya'ya girecek sığınmacı sayısının Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin kabul edeceği sayıya bağlı olduğunu söyledi.

Poposki, resmi temaslarda bulunmak üzere Üsküp'e gelen Avusturya Dışişleri ve Entegrasyon Bakanı Sebastian Kurz ile sığınmacı krizini görüştü.

Makedonya Dışişleri Bakanlığındaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Poposki, hem ülkeye yasa dışı girişleri önlemek hem de Batı Avrupa'ya ulaşmaya çalışan sığınmacıların kayıt işlemlerini yapabilmek adına bazı tedbirler aldıklarını söyledi.

Poposki, ülkeye girişlerine izin verilen sığınmacı sayısına ilişkin de " Makedonya'ya girecek sığınmacı sayısı, AB ülkelerinin kabul edeceği sayıya bağlı" ifadesini kullandı.

Sığınmacı krizinden etkilenen tüm ülkelerin sığınmacılara insanca davranması konusunda mutabık olduklarını ifade eden Poposki, sınırların kontrolü ve sığınmacıları kayıt işlemleri için Avusturya'dan ekipman ve personel desteği aldıklarını kaydetti.

Kurz da Avusturya hükümetinin önümüzdeki dönemde sığınmacı kriziyle mücadele kapsamında önemli adımlar atacağını ve ülkeye alınacak sığınmacı sayısını sınırlandıracağını açıkladı.

Ülkesinin bu yıl 37 bin 500 sığınmacı kabul edeceğini aktaran Kurtz, "İçişleri Bakanlığımız günlük sığınmacı sayısını da belirledi. Birkaç ay içerisinde azami sığınmacı sayısına ulaşmış olacağız ve akabinde Avusturya sığınmacıların geçişlerine izin vermeyecek. Bu karardan Sırbistan, Slovenya ve Makedonya gibi ülkeler etkilenecek" şeklinde konuştu. Kurtz-Poposki görüşmesinden detaylar ve ortak basın toplantısı

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Yunanistan Avusturya Makedonya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title