Haberler

Görüntü Banka Kamerasından Çıktı

Hrant Dink'in Katiline Yönelik Yapılan Soruşturmada En Net Görüntü Öldürüldüğü Yerin Çok Yakınında Bulunan Akbank'ın Güvenlik Kamerasında Çıktı. Dink'i Öldüren Kişinin Yüzünün Net Şekilde Belirleyen Polis, Şimdi Bu Görüntüyü Dağıtıp Dağıtmamayı Düşünüyor.

Hrant Dink'in katiline yönelik yapılan soruşturmada en net görüntü öldürüldüğü yerin çok yakınında bulunan Akbank'ın güvenlik kamerasında çıktı. Dink'i öldüren kişinin yüzünün net şekilde belirleyen polis, şimdi bu görüntüyü dağıtıp dağıtmamayı düşünüyor.

Agos Gazetesi Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Ermeni Hrant Dink'in katiline yönelik yapılan soruşturmada İstanbul Emniyeti, önemli yol aldı. Olay gerçekleştiği Osmanbey Halaskargazi Caddesi ve yakınlarındaki tüm görüntüleri toparlayan polis, dün saldırganın net fotoğrafını buldu. Saldırın gerçekleştiği noktayı görüntüleyen Pangaaltı Akbank Pangaaltı Şubesi'nin güvenlik görüntülerinde ise katilin net görüntüsü ortaya çıktı. Sebat Apartmanin taksim'e doğru sol yanindaki köşe başinda bulunan bankanın kayıtlarında saldırganın en iyi görüntüsünün bulunduğu öğrenildi.

18-19 yaşlarında 1.70 boyunda esmer, hafif uzun saçlı, 70-75 kilo, açık renk beresi bulunan saldırganın Dink'i öldürdükten sonra silahını beline koyarken görüntüsünü çıkartan polis, bu görüntüyü kendi kayıtlarıyla kıyasladı. Sabıka kayıtlarından yapılan taramada en yakın kişi ise Şırnaklı eski sabıkalı Mehmet P(Paksoy) olduğu anlaşıldı. Bu kişinin görüntülerdeki kişiye benzediğini belirten emniyet yetkilileri, ancak "kesin bir şey söylemek için henüz erken" dediler.

GÖRÜNTÜLER İSTİHBARATÇILARDA

Saldırganın görüntülerinden bazılarının bölgede arama yapan istihbaratçı polislere verildiğini kaydedilirken, dün olay sonrasında Taksim'de gözaltına alınan 2 kişinin görgü tanıklarına gösterildikten sonra serbest bırakıldığı da ifade edildi.

Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün kurmayları görüntülerin basına verilip verilmemesini tartışıyor. Saldırganın net şekilde gözüken görüntülerinden çıktı alan emniyet yetkililerinden bazıları, "Bu görüntüleri basınla paylaşalım" diyerek saldırganın kimliğinin belirlenmesi için tanıyanların bilgisi gerektiğini savundular.

Ancak bu bilgiye karşı çıkan bazı yetkililer ise görüntünün dağıtılmasıyla ilgili çekincelerini dile getirerek, "Henüz erken. Ekipler çalışıyor. Görüntünün dağıtılması silahlı kişinin kendisini tanıyanlara yönelik saldırısına sebep olabilir. Eğer kısa sürede çözemezsek, o zaman verelim" görüşünü dile getirdiler. Konuyla ilgili kararın İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek'e de danışıldıktan sonra karara bağlanacağı öğrenildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title