Haberler

'Görünenin Ardındaki Kadın': Esra Meral Demircan Resim Sergisi

Güncelleme:

Oldukça renkli ve pozitif enerji yüklü bu sergide, sanatçının kadına dair algıları ve günümüz kadınının gücünü ve güçlü modern görüntüsünü simgelerle bütünleştirerek sanatseverleri kadını maskelerin ve kalkanların ardından gösteriyor.

Devrim Erbil onun tutkulu yetenekli ve zekasıyla diğer öğrencilerinden ayrıldığını belirterek kimsenin söylemeye cesaret edemediği şeyleri aşka ve tutkuya da gönderme yaparak söylediğini belirtiyor.

Kadın, varoluştan bu yana hep içsel iradesinin gücüyle bilinir. Bu öyle bir iradedir ki, kimi zaman acılara, zorluklara ve zorlamalara sabrederek boyun eğmesine neden olmuştur. Kadının o ruhundaki gücü ve bunun bedenine yansıyışı yadsınamaz bir gerçektir. Bir materyal gibi görülen kadın her zaman sınırlandırmalarla karşılaşmıştır. Oysa kadın rengarenktir. O dilediği renge bürünebilir. Onun renkleri yaşamını yansıtır. O istediğinde herşeyi başarabilecek güçtedir. İşte bu yüzden kadının tüm gücü, rengi ve enerjisi iç dünyasından gelir.

Çoğu zaman kalkanlar kullanır kendini çepeçevreleyen; kimseler onu incitemesin dokunamasın diye. Bazen de maskeler takar görünenin ardındakini saklamak adına. Yaşadıklarını itiraf edemeyip içinde sırlar yaratan kadın, yanağında yediği tokatın değil, aldığı busenin iziyle yaşamak ister. Davetkarlıkla suçlansa da, tabularla zorlansa da, itilip kakılsa da saklanır kadın görünenin ardına ve gülümser yine de dünyaya. İçinde kopan fırtınalar kamufle edilir ve o ürkek bakan bakışların ardında gizlenir acılar en derinlerine! Ama karşı koyar meydan okur tüm dünyaya kadın bazen abartılı, bazen cüretkar görüntüsüyle.

Bir haykırışın simgesidir. Eserleri aşkla ve tutkuyla dolu. Aşk insanı bazen havalarda uçurur bazense dibe vurdurur. Karmaşıklığı ve uyumsuzlukları yerine tam oturamamış puzzle parçaları, aşk ve kişisel şansı ise iskambil kağıtları betimler. Oyun kartları her birey için birer simgedir aslında içinde saklayıp söyleyemediklerini, hissedip haykıramadıklarını anlatan, ben bir kadınım dedirten.

Kişi kendi şansını yaratır. Yoksa hayat bir oyun mudur? Zıt renkler ve duyguların ifadesi olan renkler bir tuvalde imgelerle buluşarak görünenin ardındaki o gizemli kadının varlığına dikkati çeker. Her erkeğin hayatında bir kadın vardır ve bu kadının görünenin ardındaki sureti o erkeğin aynadaki yansımasıdır!

Yaşadığı aşkla var olur kadın ya da karanlığında kaybolur. Siyah beyaz karşıtlığında, renklerin devinimiyle eşleştirdiği kadın; coşkulu maskesinin ardından seslenir usul usul. Zaman ve şans aşkla bütünleşir. İmgesel bir dünyada gerçek huzuru yaşar her kadın, ta ki kapısı çalınana dek!

Sanatçı günümüz kadınının gücünü ve güçlü modern görüntüsünü simgelerle bütünleştirerek sanatseverleri kadını maskelerin ve kalkanların ardından yeniden görmeye yöneltiyor. Eserlerinde imgelem bir dünyanın yansımasını siyah-beyaz karşıtlığında renklerle ve şans kartlarıyla, aşk ve tutkuya dokunarak görünenin ardındaki asıl kadına dikkatleri çekiyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Devrim Erbil Kadın Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title