Haberler

Görmez: "Dini Hayatı Yaşayan Insanları Bekleyen En Büyük Tehlike Dini Hayatın Rutinleşmesidir"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Dünyanın en zor işini yapıyoruz çünkü bizde her görevin rolü olur ama bizim görevlerimizin rolü olmaz. Her görev icra eden rol yapabilir ama biz yapamayız. Yaptığımız zaman dünyayı da kaybederiz ahireti de kaybederiz." dedi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde "Din Görevlileri ile Buluşma Programı"na katılan Görmez, yaptığı konuşmada, din görevlilerinin işlerini, güçlerini bir tarafa bırakıp kalplerini hesaba çekmeleri gerektiğini söyledi.

Bütün genelgeleri, yönetmelikleri, müftülüğün toplantılarını, diyanetin talimatlarını, hepsini bir tarafa bırakıp diyanet camiasının önce kalbini hesaba çekmesi gerektiğini vurgulayan Görmez, "Mihrabın abidi olmadan mihrabın imamı olunmaz. Minberin alimi olmadan minberin hatibi olamazsınız. Kürsünün arifi olmadan kürsünün vaizi olamazsınız. Onun için buradan başlamak lazım." diye konuştu.

Dünyanın en zor işini üstlendiklerine dikkati çeken Görmez, şunları kaydetti:

"Dünyanın en zor işini yapıyoruz çünkü bizde her görevin rolü olur ama bizim görevlerimizin rolü olmaz. Her görevi icra eden rol yapabilir ama biz yapamayız. Yaptığımız zaman dünyayı da kaybederiz ahireti de kaybederiz. Allah muhafaza eylesin. Onun için bence buradan başlamak lazım. Bizim kalbimizi çözdüğümüz zaman diğer bütün sorunları çözeriz. Milletin çocuklarını, annelere, babalara, Kur'an-ı Hakim'i öğretiyoruz. O Kur'an-ı öğretirken acaba bununla birlikte Kur'an ahlakını ne kadar verebiliyoruz? Kur'an-ın hükmüyle birlikte hikmetini ne kadar öğretebiliyoruz?"

Görmez, diyanet camiası olarak ciddi bir muhasebeye ihtiyaçları olduğunu, muhasebeye başlanacak yerin de kalpleri olduğunu anlattı.

"Müftü için en büyük tehlike nedir?"

İhlas ve samimiyet, aşk ve heyecanın kaybedilmesi halinde bu millete verebilecek hiçbir şey kalmayacağını ifade eden Görmez, "Her birimiz allameicihan olsak, her birimiz dünyanın en büyük hatibi olsak, her birimiz dünyanın en büyük hizmet için koşturan insanı da olsak biz ihlas ve samimiyeti elden terk ederek, oradan uzaklaşarak başarılı olamayız. Hep birlikte bunun üzerinde durmalıyız. Mihrabın abidi olmak cümlesini asla unutmamalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Görmez, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizi bekleyen en büyük tehlike, dini hayatı yaşayan insanları bekleyen en büyük tehlike, dini hayatın rutinleşmesidir. Mutfakta yemek yapmakla namaz kılmanın eşit bir davranışa dönüştüğünü düşünün. Bahçe sulamak ile başka bir ibadetin aynı kategoriye indirilip rutinleşmesi, dindar bir insan için en büyük tehlikedir. Mihrap görevlisi, din görevlisi için en büyük tehlike nedir? Vaiz, vaize için, imam, müftü için en büyük tehlike nedir? Yaptığı işin sıradanlaşmasıdır. Sadece Fatiha'yı düzgün okumakla biz imamlık yapamayız. Okumalıyız."

Program, basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Akif Ersoy Mehmet Görmez Müftü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title