Haberler

Görme Özürlülerin Mücadelesine Sanatçılardan Destek

Görme Özürlüler Derneği'nin (Gözder), Dernek Binasının Yıkılmaması İçin Verdiği Mücadeleye Sanatçılardan Destek Geldi.

Görme Özürlüler Derneği'nin (Gözder), dernek binasının yıkılmaması için verdiği mücadeleye sanatçılardan destek geldi.

Ünlü sanatçı Leman Sam, tiyatro sanatçısı Gülşen Tuncer ve yönetmen Fikret Terzi, Zuhuratbaba'daki dernek binasına gelerek görme özürlüler tarafından düzenlenen programa katıldı. Programda müzik eşliğinde dernek binası boyanarak, yıkım kararı protesto edildi. Sanatçılar da, ellerini boyaya batırdıktan sonra duvara el izlerini çıkardı. Altına imza atan sanatçılar, binanın yıkılmaması için mücadele eden görme özürlülere destek verdiklerini ifade etti.

Leman Sam, görme engellilerin toplumdan dışlandığını öne sürerek, "Şimdiye kadar eşcinseller, Sulukule'de Romanlar toplumdan dışlandı. Şimdi de sıra görme engellilere geldi. Sesimiz çıktığı kadar buna karşı mücadele edeceğiz" dedi.

Gözder Genel Başkanı Bülent Kelleci de, "Dernek binasını terk etmeyeceğiz. Bizi taşımak istedikleri Ataköy, ulaşım bakımından bizi zor duruma düşürecek. Gitmek istemiyoruz, burada kalacağız" diye konuştu.

(DA-EY-EY-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title