Haberler

Görme Engellilerden Sağlık Bakanı'na Tepki

Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şubesi, dün Batman'da kendisine soru soran görme engelli vatandaşa teki gösteren Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı protesto etti.

Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şubesi, dün Batman'da kendisine soru soran görme engelli vatandaşa teki gösteren Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı protesto etti. Ellerinde döviz ve pankartlarla Taksim Meydanı'ndan Galatasaray'a yürüyen görme engelliler adına Galatasaray Meydanı'nda açıklama yapan Mahmut Keçeci, "Aslında biz tıbben körüz ama bizi yöneten, bizi görmezden gelen zihniyet kördür" dedi.

Batman'da dün "Burada asgari ücretle çalışıyoruz. Koşullarımızın iyileştirilmesini istiyoruz. Müteahhit şirketlerin elinden ne zaman kurtulacağız" diye soran görme engelli Nurullah Mehmetoğlu'na, "Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz daha ne yapalım. Müteahhit şirketlerde çalışmaya devam edeceksin" diyerek tepki gösteren Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a adeta ateş püsküren Mahmut Keçeci, şunları söyledi:

"Sağlık Bakanı, bu ülkede yanlış ve başarısız tedaviler yüzünden engelli olan arkadaşlarımızın evinde hapis olmasını öncülük eden çok önemli bir bakandır. Çünkü kendisinin 8. 5 senedir bakanlık yaptığı ülkemizde, kendi bakanlığının da dahil olduğu 67 bin devlet kadrosunda istihdam edilemeyen, yüzde 100 engelli olduğu halde rapor alamayan arkadaşlarımızın olması sağlık bakanının ayıbıdır, cahilliğidir. Hastanelerin erişilebilir olmaması, engellilerin hastaneden faydalanmaması, onların engelliliğinden değil, yasalarla önlerine engel koyan iktidardandır. İşte bu ülkede 700 bin körüz. Aslında biz tıbben körüz ama bizi yöneten, bizi görmezden gelen zihniyet kör. "

Grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title