Haberler

Görme Engelliler Yüzme Müsabakaları Sona Erdi

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen 4'üncü IBSA Görme Engelliler Dünya Oyunları Yüzme Müsabakaları bugün sona erdi.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen 4'üncü IBSA Görme Engelliler Dünya Oyunları Yüzme Müsabakaları bugün sona erdi. Dünya rekorlarına sahne olan müsabakalarda Türk sporcular herhangi bir başarı elde edemedi.

Alanya Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen 4'üncü IBSA Görme Engelliler Dünya Oyunları Yüzme Müsabakaları bugün sona erdi. Müsabakalara 21 ülkeden 75 sporcu katılırken, Türk sporcular herhangi bir başarı elde edemedi. Müsabakalar boyunca sporcular bir çok dünya rekorlarına imza attı. Müsabakaların son günündeki yarışlarda, bayanlar 200 metre karışık (s11) kategorisinde Almanya'dan Schulte Daniella, (s13) kategorisinde aynı ülkeden Kravwzow Elena, (s12) kategorisinde ise Rusya'dan Oxana Savchenko birinci oldu. Erkekler 200 metre karışık (s11) kategorisinde Ukrayna'dan Oleksandr Maschenko, (s12) kategorisinde Rusya'dan Sergey Punko, (s13) kategorisinde ise aynı ülkeden Stepan Smagin birinciliği kazandı.

Bu yarışta (s13) kategorisindeki Türk sporcu Hüseyin Çırakoğlu ise, başlangıç işaretinden önce havuza atladığı için yarış dışı bırakıldı. Bayanlar 50 metre serbest (s11) kategorisinde ise İsveç'ten Reichard Maja, (s12) kategorisinde Rusya'dan Oxana Savchenko, (s13) kategorisinde de Krawzow Elena birinci oldu. Erkekler 50 metre serbest (s12) kategorisinde 25. 03 süreyle birinci olan Rusya'dan Alexandr Nevolin ile (s12) kategorisinde 24. 65 süreyle birinciliği elde eden Güney Afrikalı Bouwer Charles IBSA dünya rekoru kırdı. Yarışta (s11) kategorisinde ise Rusya'dan Rustam Nurmukhametov birinciliği elde ederken, (s12) kategorisinde yarışan Türk sporcular Kemal Ergun 13'üncü, Emre Sönmez 12'nci sırada yer aldı. Yarışlar sonunda dereceye giren sporculara düzenlenen törenle madalyaları verildi. - Antalya / Alanya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title