Haberler

"Görme" engelliden "yürüme" engellilere tekerlekli sandalye yardımı -

Bir gözü doğuştan hiç görmeyen diğer gözü de geçirdiği kaza sonucu çok az gören görme engelli 44 yaşındaki Dursun Pertesoy, çöpten topladığı katı atık maddeleri satarak aldığı 12 tekerlekli sandalyeyi yürüme engellilere ulaştırılmak üzere Kazan Belediyesine bağışladı.

Bir gözü doğuştan hiç görmeyen diğer gözü de geçirdiği kaza sonucu çok az gören görme engelli 44 yaşındaki Dursun Pertesoy, çöpten topladığı katı atık maddeleri satarak aldığı 12 tekerlekli sandalyeyi yürüme engellilere ulaştırılmak üzere Kazan Belediyesine bağışladı.

Eşiyle Kazan'a getirdiği tekerlekli sandalyeyi belediye yetkililerine teslim eden Pertesoy, yaptığı açıklamada, bundan iki buçuk yıl önce geçimini sağlamak için çöpten katı atık toplarken soğuk ve karlı bir havada sırtında engelli çocuğunu okula götüren bir bayanın maddi sıkıntı yüzünden tekerlekli sandalye alamadığını öğrenince kendisini engellilere adadığını söyledi.

Bugüne kadar çöpten topladığı atık maddeleri satarak 108 tekerlekli ve akülü sandalye aldığını kaydeden Pertesoy, hayırseverlere de çağrı yaparak engellilerin yaşamını kolaylaştırmalarını istedi.

İhtiyaç sahibi engellilere gıda ve giyecek yardımının yanı sıra evlerinin bakım onarımına da yardımcı olduğunu belirten Pertesoy, bir komşusunun vesilesiyle de Gürcistan'a 20 tekerlekli sandalyeyi bizzat kendisinin götürerek oradaki bir engelli derneğine teslim ettiğini aktardı.

20 yıllık eşi Saniye Hanımın da kendisine çok yardımcı olduğunu vurgulayan Pertesoy, bir engelli olarak karşılaştığı sıkıntıları da dile getirerek şöyle konuştu:

"Bazen bana senin bu işten bir çıkarın olmasa yapmazsın diyorlar. Evet benim bu işten çok büyük çıkarım var. Birincisi insanları hayra teşvik ediyorum onların dualarını alıyorum. İkincisi engelliyi sevindiriyorum onun duasını alıyorum. Üçüncüsü de engelli yakının duasını alıyorum. İşte benim çıkarım bunlar"

Saniye Pertesoy ise eşinin çöpten toplayıp getirdiği gazete, kitap, plastik kapak, pet şişe, teneke ve ev eşyası gibi malzemeleri ayırarak eşine yardımcı olduğunu ve bu işi severek yaptığına işaret ederek, "Çevremizdeki bazı insanların çıkarımız olduğu için bizim bu işi yaptığımızı söylemeleri bizi çok incitiyor ve zorumuza gidiyor. Eşim 3 ayda bir aldığı bin 200 lira engelli maaşını bile engelliler için harcıyor. Çöplerden topladığı içki şişelerini satarak geçimimizi sağlıyoruz. Engellinin halinden engelli anlar" diye konuştu.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de engelli ve yaşlıların yaşam kalitesinin artırılması, hayatının kolaylaştırılması adına evde bakımdan eğitim ve sağlığa kadar birçok projeyi hayata geçirdiklerini, gerektiğinde belediye bünyesinde görevlendirdikleri psikologlarla da danışmanlık hizmeti verdiklerini söyledi.

Ertürk, Dursun Pertesoy'un engelli ve ihtiyaç sahibi olmasına karşın böyle bir davranışta bulunmasının son derece anlamlı ve hayırsever vatandaşlara da örnek olduğunu ifade etti.

belediye yetkililerine teslim edilmesi

dursun pertesoy röportajı

karısı saniye pertesoy ile röportaj

Kaynak: AA / Güncel

Lokman Ertürk Gürcistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title