Haberler

Görme Engelli Uğur´Un Azmi

Tekirdağ'da, inşaat işçisi baba ve tekstil işçisi annenin 4 çocuğundan biri olan lise son sınıf öğrencisi yüzde 85 görme engelli 20 yaşındaki Uğur Aslan, en büyük isteğinin liseyi bitirdikten sonra konservatuar okumak olduğunu söyledi. Doğum sırasında geçirdiği havale nedeniyle gözleri görmeyen ve 1995 yılında yapılan ameliyat sonrasın yüzde 15 oranında görmeye başlayan Uğur Aslan'ın hayat mücadelesi görenleri hayrete düşürüyor. Okulda arkadaşlarının yardımı ile bir çok ihtiyacını karşılayan Aslan, yazılı sınavlarını arkadaşların yardımı ile olabiliyor. Aslan okunan soraya cevap veriyor, arkadaşları ise yazıyor.

Görme engeline rağmen hayattan kopmayan Uğur Aslan, iyi derecede saz çalıyor ve şarkı söylüyor. Aslan'ın en büyük hayali ise liseyi bitirdikten sonra konservatuar okumak ve iyi bir sanatçı olmak. Kendisini geliştirmek için hergün saz çalıp şarkı söylediğini belirten Aslan, "Engelime rağmen hayattan hiçbir zaman kopmadım. Hayata sıkı sıkı bağlandım. Bazen arkadaşlarımın yardımı ile hareket ediyorum. Engelli olan insanlar hiçbir zaman içine kapanık olmasın. Hayatla, kendinle barışık olsun. Ben liseden sonra konservatuar okumak istiyorum bunun için çok çalışıyorum." dedi

Uğur'un müziğe düşkün olduğunu belirten baba Yusuf Aslan,"Oğlum doğumda geçirdiği havale nedeniyle görme yetisini kaybetti. 5 yaşında Uğur'u ameliyat ettirdik, ancak yüzde 15 görme yeteneğine kavuştu. Ancak bu kadar görebiliyor. Tam görebilmesi için kornea nakli yapılması lazım. Buna benim maddi gücüm yetmiyor. İş adamlarından ve devletten yardım bekliyorum. Oğlum, konservatuar okumak istiyor, ancak onu üniversiteye gönderecek gücüm yok."dedi. Anne Gülseher Aslan ise, oğlunun tedavisi ve eğitimi konusunda iş adamlarından yardım istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi? Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title