Haberler

Görme Engelli Öğrencinin Keman Tutkusu

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde, 14 yaşındaki görme engelli ortaokul öğrencisi, Halk Eğitim Merkezinin açtığı keman kurslarında 4 yıldır en başarılı öğrenci seçiliyor.

VEDAT SARI - Yalova'nın Çınarcık ilçesinde, 14 yaşındaki görme engelli ortaokul öğrencisi, Halk Eğitim Merkezinin açtığı keman kurslarında 4 yıldır en başarılı öğrenci seçiliyor.

Koruköy Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi olan ve her iki gözünde yüzde 90 görme engeli bulunan Şevval Baday, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yaşından itibaren kemana ilgi duyduğunu belirterek, İstanbul'da başvurduğu bir kursa "müzik kulağı yok, yapamaz" denilerek kabul edilmemesine rağmen keman öğrenmekten vazgeçmediğini söyledi.

Yalova Halk Eğitim Merkezinin açtığı keman kursuna 6 sene önce katıldığını ve eğitmeninin desteğiyle bu enstrümanı çalmaya başladığını ifade eden Baday, ailesinin de kendisini desteklediğini vurguladı. Baday, şöyle konuştu:

"Ailem ricamı kırmadı ve bana keman aldı. İlk başlarda kemanı çalmak gerçekten çok zor geldi. Fakat daha sonra kurs eğitmeni ve ailemin yardımıyla başardım. Azimle çalışınca her şeyi başarabiliriz. Şu anda müzik benim hayatım. İleride daha büyük kitlelere konser vermek istiyorum. Bu zamana kadar Ertuğrul Erkişi ve Özlem Savaş gibi sanatçılarla sahne aldım. En büyük hayalim Metin Şentürk ile aynı sahneyi paylaşmak."

Keman eğitiminin yanı sıra okuluna da devam ettiğini ve derslerinin iyi olduğunu anlatan Baday, "İlçe genelinde yaşıtlarım arasında puan sıralamasında ilk 5'teyim. Keman ile birlikte eğitimimi de devam ettirmek istiyorum. Bir diğer hayalim ise Boğaziçi Üniversitesinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünü okumak." ifadelerini kullandı.

"Konserlerde grubumuzun maestrosu"

Yalova Halk Eğitim Merkezi keman eğitmenlerinden Hasan Demir de yaklaşık 6 yıl önce çalışmaya başladıkları Şevval'in, artık çok sayıda besteyi çalabildiğini anlattı.

Başta zorluk çektiklerini ancak bazı özel çalışmalarla engellerin üstesinden geldiklerini vurgulayan Demir, "Şevval'in çok iyi bir müzik kulağı var ve gelecekte iyi bir müzisyen olabileceğini düşünüyorum. Kendisi yaptığımız konserlerde grubumuzun maestrosu oluyor. Kursumuzda birçok arkadaşımıza da örnek. Arkadaşları bestelerin zor olan bölümlerini Şevval'in çalmasını istiyor." diye konuştu.

Demir, Şevval'in Halk Eğitim Merkezinin açtığı keman kurslarında 4 yıldır en başarılı öğrenci seçildiğini aktardı.

Öğrencinin babası Ersoy Baday da kızının özveriyle çalıştığını ve şu anda çok iyi yerlere geldiğini ifade etti. Kızını, haftada 3 gün kursa getirdiğini belirterek, "Bu benim için asla bir zorluk değil, yorulmuyorum. Kızımla gurur duyuyorum." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Çınarcık Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title