Haberler

Görme Engelli Kursiyerlerin Resimleri Sergilendi

Adana'da, SODES desteği ile yürütülen proje kapsamında resim eğitimi alan görme engelli 72 kursiyerin eserleri, düzenlenen yılsonu sergisinde sergilendi.

Adana'da, SODES desteği ile yürütülen proje kapsamında resim eğitimi alan görme engelli 72 kursiyerin eserleri, düzenlenen yılsonu sergisinde sergilendi.

SODES desteği ile yürütülen proje kapsamında Yüreğir Belediyesi Mehmet Akif Kültür Evi'nde resim eğitimi alan görme engelli 72 kursiyerin eserleri, sergilendiği yılsonu sergisinde büyük beğeni topladı.

Sergiyi gezen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, görme engellilerin yaptığı resimleri çok beğendiğini ifade ederek, "Engellilerle ilgili dünyada ne varsa Türkiye'de de onu uygulamaya çalışıyoruz. Sosyal devlet anlayışını ülkemizde en iyi şekilde en geniş anlamda uygulanmasını sağlayan saygıdeğer Başbakanımıza ve hükümetimizin değerli üyelerine SODES projelerini ilimizde de uygulanmasını sağladıkları için teşekkür ediyoruz" dedi.

Serginin ev sahipliğini yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ise "Bugün burada güzel projelerin hayata geçirilmesine şahit oluyoruz. Gözü görmeyen insanların kalbinin, ruhunun gördüğünü gördük. Bunları en güzel şekilde tuvale yansıtmışlar. Engelli vatandaşlarımız bu projeler sayesinde evlerinden çıkıp sosyal hayata karışıyorlar. Bu projelerimizi bundan sonrada devam ettireceğiz" diye konuştu.

Serginin ardından kursiyerlere Vali Coş ve Çelikcan tarafından sertifikaları verildi. Sergiye, Vali Coş ve Çelikcan'ın yanı sıra, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Avni Coş Mahmut Çelikcan Yüreğir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title