Haberler

Görkemli 23 Nisan Kutlaması

Nürnberg, Fürth ve Erlangen şehirlerindeki Türk derneklerinin desteği, yerli ve yabancı öğrencilerin katılımları ile yapılan kutlama Fürth Stadthalle'de şölen havasında geçti.

Nürnberg, Fürth ve Erlangen şehirlerindeki Türk derneklerinin desteği, yerli ve yabancı öğrencilerin katılımları ile yapılan kutlama Fürth Stadthalle'de şölen havasında geçti. Tören saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı ve Alman Milli Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını Nürnberg Başkonsolosu Asip Kaya yaptıktan sonra, Fürth Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Thomas Jung misafirleri selamladı ve Türkleri böyle bir bayramları olduğu için tebrik etti. Jung, 'Dünyanın ender ülkelerinde bir resmi bayram çocuklar için atfedilmişdir. Bu bayramı da Fürth kentinde beraber kutlamaktan memnuniyet duyuyorum' dedi. Daha sonra Orta Frankonya Valiliği'ni temsilen Bölge Eğitim Müdürü Dirk Vollmar ve Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen kürsüden davetlileri selamladılar ve çocukların bayramını kutladılar. Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı kutlama çocukların çeşitli etkinlikleriyle devam etti. Ayrıca El Ele Engellere Yardım Konfederasyonu kanser tedavisi gören Deniz için yardım topladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

23 Nisan Fürth Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title