Haberler

Görgü Tanıkları İlk Ateşin Blackwater'dan Geldiğinden Emin

Irak'ta Rast Gele Ateş Açarak 10 Kişinin Ölümüne Neden Olan Özel Güvenlik Şirketi Blackwater'ın Başı Görgü Tanıklarıyla Dertte. Olayı Araştırmakla Görevli Bir Iraklı Polis Memuruna Göre, Sorguya Çektiği Görgü Tanıkları İlk Ateşin Blackwater Tarafından Açıldığını Söylüyor.

Irak'ta rast gele ateş açarak 10 kişinin ölümüne neden olan özel güvenlik şirketi Blackwater'ın başı görgü tanıklarıyla dertte. Olayı araştırmakla görevli bir Iraklı polis memuruna göre, sorguya çektiği görgü tanıkları ilk ateşin Blackwater tarafından açıldığını söylüyor.

Geçtiğimiz Pazar günü yaşanan olayda, bir ABD konvoyunu korumakla görevli Blackwater çalışanları rast gele ateş açmış ve 10 kişinin ölümüne sebep olmuştu. Olay bir anda gündeme oturmuş ancak Blackwater çalışanları, korudukları konvoya ateş açılması üzerine karşı ateş açtıklarını bildirmişti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında dinlenen görgü tanıklarının ilk ateşin Blackwater'dan geldiğini söylediği belirtiliyor.

İsmini vermek istemeyen Iraklı polis yetkilisi, "Amerikalılar öncelikle konvoyun ateş altında kaldığını söylüyor. Bu tamamen yalan. Dinlediğimiz hiçbir görgü tanığı bir saldırıdan bahsetmedi" dedi. Ellerinde, olay anında bölgede olan bir polis memuru tarafından çekilmiş bir video kaydı bulunduğunu belirten polis, olaydan dakikalar sonra çekilen bu görüntülerde ölenlerin görüldüğünü bildirdi. Polis, "Blackwater görevlileri sebepsiz yere ateş açtı. Hiçbir saldırının hedefinde değildiler" diye konuştu.

Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin karşı çıkmasına rağmen, Blackwater Cuma günü tekrar çalışmaya başlamıştı.

(AFP-SŞ-SŞ-SN-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title