Haberler

Taksici, Diyarbakır'da Patlayan Minibüsü Fark Edince 'Bomba' Diye Bağırmış

Güncelleme:

Diyarbakır'da emniyet binasına bomba yüklü araçla yapılan saldırının görgü tanıkları, dehşet anlarını anlattı. Görgü tanıklarının anlatımına göre, içerisinde tonlarca patlayıcı bulunan minibüs Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne girişine gitmeden önce bir taksi ile çarpıştı. Kazaya karışan bomba yüklü minibüs durmadan kaçınca, taksicinin peşine düştüğü ve minibüsün önünü patlamanın gerçekleştiği noktada kestiği belirtildi. Taksicinin burada aracından inerek minibüse gittiği ve kapıyı açtığı sırada bomba düzeneklerini görünce, "Bomba var" diye bağırıp kaçtığı; bu sırada Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü çevresindeki polislerin mevzi aldığı ve bazı vatandaşların kaçtığı öğrenildi. Bunun üzerine araçta bulunan PKK'lı teröristin araçtaki bombaları patlattığı öğrenildi.

"BOMBADAN SONRA MERMİ YAĞMURU"

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Emek Caddesi'nde içerisinde Terörle Mücadele, Çevik Kuvvet ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüklerinin bulunduğu Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıya tanık olan vatandaşlar, dehşet anlarını İhlas Haber Ajansı'na (İHA) anlattı. Patlamada, yaralanan Mahsum Akdeniz adlı öğrenci, "Patlama olduğunda otobüsün içindeydik. Camlar üzerimize doğru geldi. İçerdekiler paniğe kapıldı. Şoför paniğe kapılıp, durdu. Ben de hemen hastaneye sürmesini söyledim. Yaralılara sakin olmasını söyledim. Bombadan hemen sonra mermi yağmuru oldu. Otobüsün içerisinde 25 kişi vardı. Hemen hepsi yaralandı. Şoför hastaneye sürmeseydi mermilerin de hedefi olabilirdik." dedi.

"ÖNÜMDEKİ ARAÇLAR TAKLA ATTI"

Mahsun Erek adlı otobüs şoförü ise, "Emniyetin kapısına varmadan önümde patlama olduğunu düşündüm. Camlarım kırıldı. İlerdeki araçların takla attığını gördüm. Patlama olduğu sırada frene bastım. Herkes yere yığıldı. 20-25 yolcum vardı. 3 kişi hafif yaralandı benim gibi. Diğerleri iyiydi. Herkes o panikle bağırmaya başladı. Önümdeki araçları gördüm. Takla atmışlar, camları kırılmıştı. Şoka girdik." diye konuştu.

TAKSİCİ FARK ETTİ 'BOMBA' DİYE BAĞIRDI

Diyarbakır'daki bomba yüklü aracın transit bir minibüs olduğu Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne girmeye çalıştığı belirtildi. Görgü tanıkları, minibüsün Çevik Kuvvet binasına gelmeden önce bir taksiyle çarpıştığı taksicinin minübüsün önünü kestiği ve araçtaki bomba düzeneğini görünce "bomba" diye bağırdığı ve bu sırada patlamanın meydana geldiğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İhlas Haber Ajansı Diyarbakır Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title