Haberler

Görevlendirmeyle" Kanoda Derece Yaptılar

Şanlıurfa'nın Bozova Belediyesine İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirmenin ardından kurulan kano takımının sporcuları, Türkiye Kano Federasyonu tarafından Eskişehir'de düzenlenen Durgunsu Kano Türkiye Kupası yarışlarında dereceye girmenin mutluluğunu yaşıyor.

Şanlıurfa'nın Bozova Belediyesine İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirmenin ardından kurulan kano takımının sporcuları, Türkiye Kano Federasyonu tarafından Eskişehir'de düzenlenen Durgunsu Kano Türkiye Kupası yarışlarında dereceye girmenin mutluluğunu yaşıyor.

Bozova Belediye Başkanı Zeynel Taş'ın terör soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığınca 1 Ocak 2017'de başkanlığa vekaleten görevlendirilen Bozova Kaymakamı Zekeriya Göker ve ekibinin, yaptığı çalışmalar kısa sürede meyvesini verdi.

Çocukların ve gençlerin kötü alışkanlıklar yerine spora yönelmesini sağlayan Göker'in girişimleriyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü eğitmenleri tarafından Atatürk Barajı'nda bir yıl kano eğitimi verilen ve geçen yıl takım halinde Türkiye üçüncüsü olan sporcular, bu yıl da başarılarına yenisini ekledi.

Türkiye Kano Federasyonu tarafından 6-8 Temmuz'da Eskişehir'de düzenlenen "Durgunsu Kano Türkiye Kupası" yarışlarına katılan Bozova Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Ali Kemal Sarar minikler kategorisinde birinci, Hilal Şimşek üçüncü oldu. Sporcuların antrenörleri Abdurrahman Demir, Murat Güçlü, Mehmet Altundağ ve Mustafa Köroğlu ise K4 kategorisinde takım halinde üçüncülüğü elde etti.

"En ideali su sporları"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Nesih Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporcularının yarışmada aldıkları başarılı sonuçlardan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Bozovalı sporcuların geçen yıl ki performanslarını son yarışmada artırdığını vurgulayan Çiftçi, çocukların çok daha iyi bir gelecek vadettiğini gördüklerini dile getirdi.

Çiftçi, çocuklukta yapılan derecelerin çok daha anlamlı olduğunu ifade ederek, "İlçemizin fiziki yeterlilik koşullarına baktığımız zaman su sporları bizim için en ideal spordur. Çocuklarımızın sporu bir yaşam biçimi edinmesi lazım. Sağ olsun kaymakamımız ve il yöneticilerimiz çocuklarımıza büyük destek oldu. Çocuklarımız bizi mahcup etmedi. Çocukların kano sporuna başlaması kendilerini Türkiye çapında ifade etmelerini sağladı." diye konuştu.

Yarışmadan döner dönmez ailelerin büyük bir ilgisiyle de karşılaştıklarını aktaran Çiftçi, bundan sonraki süreçte daha çok çalışacaklarını belirtti.

"Bozova'nın adını daha yukarılara taşımayı hedefliyoruz"

Sporculardan Ali Kemal Sarar da geçen yıl Türkiye üçüncüsü olduğunu, bu yıl ise başarısını artırarak birinciliği elde ettiğini söyledi.

Hem kendisinin hem de ailesinin çok sevinçli olduğunu belirten genç sporcu, "Aklımdan bile geçmeyen bir spor dalında iki yılda rekor kırdım. Çok mutluyum, ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Geçen yıl başladığım kanoda, Türkiye üçüncülüğü, dördüncülüğü ve beşinciliği elde ettim. Eskişehir'de ise zirveye çıkarak birinciliğin gururunu yaşadım. Bu sporu çok seviyorum ve dereceler almaya devam edeceğim." şeklinde konuştu.

Türkiye üçüncüsü Hilal Şimşek ise antrenörleri sayesinde kısa sürede büyük başarılar kazandıklarını belirtti.

İlk başladığında sudan korktuğunu ancak zamanla korkusunu yendiğini anlatan Hilal Şimşek, "Hocalarımız sayesinde yarışlara çıkıyoruz. Bize yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Böyle bir sporla tanıştığımız için çok mutluyuz. Çabuk öğrendik, hocalarımız yardımcı oldu. Bozova'nın adını daha yukarılara taşımayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title